Η Λεωφ. Ποσειδώνος γίνεται υπόγεια -Δείτε πώς προχωρούν τα έργα από ψηλά

υπογειοποίηση ποσειδώνος

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εργασίες για το έργο της υπογειοποίησης τμήματος της Λεωφ. Ποσειδώνος, που θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο παράκτιο μέτωπο.

Ένα πρότυπο μοντέλο αστικής ανάπτυξης που θα παντρεύει τη φυσική ομορφιά της περιοχής και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της με κτίρια τοπόσημα μοναδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης αποτελεί το The Ellinikon.

Άρρηκτα συνδεδεμένη με το πρότζεκτ είναι και η Υπογειοποίηση της Λεωφ. Ποσειδώνος, που όταν ολοκληρωθεί θα αποτελέσει μία από τις πιο σύγχρονες σήραγγες στην Ευρώπη. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2022 και ήδη έχει γίνει η εσκαφή στο 70% του συνολικού όγκου-365.000 κυβικών μέτρων χώματος.

υπογειοποίηση ποσειδώνος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουν ολοκληρωθεί 7.600 κυβικά μέτρα σκυροδέτησης τοιχίων, 20.500 κυβικών μέτρων σκυροδέτησης πλάκας βάσης, ενώ συνεχίζονται και οι εργασίες για την κατασκευή της οροφής της σήραγγας.

Το υπογειοποιημένο τμήμα θα έχει μήκος 1,3 χιλιόμετρα, θα εκτείνεται από την παραλία του Αλίμου έως τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά και θα έχει καθοριστική συμβολή στον μετριασμό της κυκλοφοριακής συμφόρησης μέσω της κατάργησης 6 φωτεινών σηματοδοτών.

Θα έχει ύψος περί τα 6 μέτρα, 6 λωρίδες κυκλοφορίας (3 σε κάθε ρεύμα), 70 χλμ./ώρα όριο ταχύτητας, ενώ όταν ολοκληρωθεί (σ.σ. υπολογίζεται το 2025), δεν θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία, μιας και μέσα σε ένα βράδυ ο υφιστάμενος άξονας θα «κουμπώσει» με το νέο υπογειοποιημένο τμήμα του.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομών του Ελληνικού, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας του παράκτιου μετώπου.

riviera tower ελληνικό
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέρος του πρότζεκτ συνιστά και ο Riviera Tower που συνδυάζει την υψηλή αισθητική και τον πρωτοποριακό σχεδιασμό, προσφέροντας εντυπωσιακή και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και την πόλη της Αθήνας.

Με ύψος 200 μ. θα αποτελεί τον υψηλότερο «πράσινο» ουρανοξύστη της Μεσογείου, με 169 διαμερίσματα σε ένα σύνολο 50 ορόφων. Οι εργασίες συνεχίζονται με εντατατικούς ρυθμούς και έως το τέλος του 2023 εκτιμάται ότι οι πρώτοι 2 όροφοι θα είναι ορατοί από τη Λ. Ποσειδώνος.

Εικόνα για την πρόοδο των εργασιών προσφέρει ένα βίντεο μέσω drone που αναρτήθηκε πριν από λίγες ώρες στο κανάλι n.p. production και αποτυπώνει ανάγλυφα το μέγεθος των δύο έργων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ