Η Λεωφ. Ποσειδώνος γίνεται υπόγεια -Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

υπογειοποίηση ποσειδώνος

Ριζική είναι η επέμβαση που πραγματοποιείται στη Λεωφ. Ποσειδώνος, μέρος της οποίας θα λάβει τη μορφή σήραγγας.

Προχωρούν τα έργα που συνδέονται με το The Ellinikon, το έργο-ορόσημο της Ελλάδας του 21ου αιώνα που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για την κοινωνία και θα σημάνει τη βελτίωση της ζωής των επόμενων γενιών.

Ένα από τα έργα που έιναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το μεγαλύτερο πρότζεκτ αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη είναι και αυτό της υπογειοποίησης τμήματος της Λεωφ. Ποσειδώνος.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2022 και σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Lamda Development για την πρόοδο των εργασιών -έως και τον Ιούνιο του 2023- το έργο προχώρησε με τις εργασίες για την οροφή της σήραγγας και τη σκυροδέτηση των τοιχωμάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
υπογειοποίηση ποσειδώνος

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε το 50% των εκσκαφών και το 30% της σκυροδέτησης πλάκας βάσης.

Το υπογειοποιημένο τμήμα της Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1,3 χιλιόμετρα, θα εκτείνεται από την παραλία του Αλίμου έως τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά και θα έχει καθοριστική συμβολή στον μετριασμό της κυκλοφοριακής συμφόρησης μέσω της κατάργησης 6 φωτεινών σηματοδοτών.

Θα έχει 6 λωρίδες κυκλοφορίας (3 σε κάθε ρεύμα), 70 χλμ./ώρα όρια ταχύτητας, ενώ όταν ολοκληρωθεί (σ.σ. υπολογίζεται το 2025), δεν θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία, μιας και μέσα σε ένα βράδυ ο υφιστάμενος άξονας θα «κουμπώσει» με το νέο υπογειοποιημένο τμήμα του.

Για την κατασκευή του έργου επιστρατεύτηκε η τεχνική του «cut and cover», δηλαδή «εσκαφή και επανεπίχωση», η οποία επιλέχθηκε για να μην αλλοιωθεί το επιφανειακό ανάγλυφο.

Ακολουθεί το βίντεο με τα έργα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ