Σπάνιο αυτοκίνητο έγινε στάχτη στις αναταραχές στη Γαλλία (video)

Lancia Fulvia Sport καταστρέφεται στις αναταραχές της Γαλλίας

Άδοξο τέλος βρήκε στις αναταραχές που έγιναν στη Γαλλία τις προηγούμενες ημέρες μία από τις πλέον σπάνιες και ελκυστικές Lancia που είδα το φως της παραγωγής.

Το μοντέλο της Lancia που έγινε παρανάλωμα του πυρός στις αναταραχές που προκλήθηκαν λόγω του νεαρού Nahel M που σκοτώθηκε από την γαλλική Αστυνομία, ήταν μια φαινομενικά άψογη Fulvia Sport Zagato.

Η Fulvia Sport είναι η fastback coupe έκδοση της Fulvia Coupe και παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τορίνου το 1965. Η Sport σχεδιάστηκε και κατασκευαζόταν από τον Zagato για λογιαρισαμό της Lancia. Για τις διαχρονικές γραμμές της υπεύθυνος ήταν ο Ercole Spada που εργαζόταν τότε για τον φημισμένο σχεδιαστικό οίκο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Fulvia Sport χρησιμοποιούσε τα μηχανικά μέρη της Coupe και σχεδιάστηκε ως μία ακόμη πιο σπορ έκδοσή της, για χρήση σε δημόσιο δρόμο αλλά και για να συμμετέχει σε αγώνες.

Εκτός από την σχεδίασή της, η Fulvia Sport διακρινόταν και για το αμάξωμά της που ήταν κατασκευασμένο από Peraluman, ένα κράμα αλουμινίου-μαγνησίου με αντιδιαβρωτικές ιδιότητες, αν και προς το τέλος της παραγωγής της, που ήρθε το 1972, οι τελευταίες μερικές εκατοντάδες κατασκευάζονται από ατσάλι.

Η Fulvia Sport χρησιμοποιούσε επίσης τον V4 κινητήρα της Lancia με την πολύ μικρή περιεχόμενη γωνία των μόλις 12 μοιρών σε κυβισμούς αρχικά από 1,2 λίτρο και ιπποδυνάμεις που ξεκινούσαν από τους 80 περίπου ίππους. Οι τελευταίες εκδόσεις της δεύτερης γενιάς έφεραν μοτέρ 1,6 λίτρου και 115 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά κατασκευάστηκαν 6.183 Lancia Fulvia Sport με την αξία της σήμερα να κυμαίνεται μεταξύ 30.000 και 60.000 ευρώ, ανάλογα με το μοντέλο και τη χρονολογία και φυσικά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Δείτε στο video που ακολουθεί τη Lancia Fulvia Sport να καταστρέφεται από άτομα που συμμετείχαν στις αναταραχές, να οδηγείται από αυτά και έπειτα να σπρώχνεται στη φωτιά. Σύμφωνα μάλιστα με αναφορές τοπικών μέσων, η κλασική Lancia κλάπηκε από γκαράζ στο οποίο φυλασσόταν και δεν βρισκόταν τυχαία στο σημείο που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ