«Λαμπερή» πρεμιέρα της BYD στην Ελλάδα

byd-zappeio

Ο όμιλος Σφακιανάκη στην επίσημη παρουσίαση της νέας μάρκας κάλεσε εκτός από τον Ειδικό Τύπο, εταιρείες leasing, πολιτικούς μέχρι και τραπεζίτες.

Σε μια πραγματικά μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα εκδήλωση ο όμιλος Σφακιανάκη ανακοίνωσε στο Ζάππειο την συνεργασία του με τον κορυφαίο κατασκευαστή αυτοκινήτων από την Κίνα που ονομάζεται BYD (Build Your Dreams).

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Σφακιανάκης κ. Σταύρος Τάκη κατά την ομιλία του τόνισε πόσο σημαντική είναι η νέα συνεργασία του ελληνικού ομίλου με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία και ότι προσεχώς θα εισαχθούν ηλεκτρικά μοντέλα για κάθε βαλάντιο!

Τα δύο πρώτα μοντέλα της BYD, που διανέμονται στη χώρα μας από τον Όμιλο Σφακιανάκη, είναι το compact μικρομεσαίο BYD ATTO 3 (C-SUV) και το πολυτελές BYD SEAL (D-Sedan), ενώ θα ακολουθήσουν το μικρομεσαίο πόλης BYD DOLPHIN (C-Hatchback) και το ΒΥD SEAL U (D-SUV), το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε έκδοση αμιγώς ηλεκτρική (BEV), όσο και σε έκδοση Plug-In Ηybrid (PHEV).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 «Η απόφαση να εκπροσωπήσουμε την BYD στην Ελλάδα είναι μια απόδειξη της δέσμευσής μας στην περιβαλλοντική προστασία και την καινοτομία. Σκοπεύουμε να θεμελιώσουμε ένα ισχυρό οικοσύστημα για την ηλεκτροκίνηση που περιλαμβάνει υποδομές φόρτισης και ενσωμάτωση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα απόσυρσης του γηρασμένου στόλου που είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη» επισήμανε ο κ. Τάκη, σχολιάζοντας τις προοπτικές που εμφανίζει η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή ο ελληνικός όμιλος για να γιορτάσει την έλευση της BYD στην Ελλάδα ανακοίνωσε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα συνοδεύονται από εργοστασιακή εγγύηση 6 ετών ή 150.000 χιλιομέτρων, η μπαταρία συνοδεύεται από εγγύηση 8 ετών ή 200.000 χιλιομέτρων, επίσης ο ηλεκτροκινητήρας συνοδεύεται από 8ετή εγγύηση ή 150.000 χλμ.  ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν και δωρεάν service για τα 3 πρώτα χρόνια!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η BYD εγκαινίασε το πρώτο της κατάστημα στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδας θα λειτουργήσει ακόμη ένα κατάστημα στη συμβολή των Λεωφόρων Κηφισού και Αθηνών στο Αιγάλεω. Εντός του 2024, σχεδιάζεται η δημιουργία συνολικά 6 αντιπροσωπειών σε τέσσερις πόλεις.

Θετική ήταν και η εμφάνιση των δύο παιδιών, Νίκου και Κρίστιαν Όλιβερ, του κ. Σταύρου Τάκη και της Μιράντας Σφακιανάκη οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι ήδη δραστηριοποιούνται στην οικογενειακή επιχείρηση και έχουν αναλάβει διευθυντικές θέσεις στον όμιλο και αποκαλύφθηκε ότι έχουν εμπλακεί προσωπικά για να επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ του ομίλου Σφακιανάκη και της BYD.

Ο κ. Κριστιάν Όλιβερ Τάκη, μέλος του δ.σ. του ομίλου αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει, σε επιφάνεια 3.500 τετραγωνικών μέτρων το μεγαλύτερο κατάστημα πωλήσεων και υπηρεσιών after sales, στο οποίο θα εγκατασταθούν και ταχυφορτιστές για τους πελάτες τους. «Η ναυαρχίδα μας θα βρίσκεται στο κατώφλι του μεγαλύτερου έργου αστικής αναγέννησης της Ευρώπης, του Ελληνικού. Η πρώτη «έξυπνη» πόλη της Ελλάδας αποτελεί την τέλεια τοποθεσία για εμάς, με την πρώτη φάση του masterplan (του Ελληνικού) να ολοκληρώνεται σταδιακά την επόμενη τριετία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κριστιάν Όλιβερ Τάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα όπου ξεκινήσαμε να δραστηριοποιούμαστε φέτος. Έχουμε ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσουμε στην Ουγγαρία το πρώτο εργοστάσιό μας στην Ευρώπη, επιδιώκοντας να ενισχύσουμε τη συμβολή μας στην ηλεκτρική κινητικότητα. Δεσμευόμαστε να κάνουμε την ηλεκτρική κινητικότητα πιο προσιτή σε περισσότερους καταναλωτές και με τον συνεργάτη μας, τον Όμιλο Σφακιανάκη, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή ενός πολύ υψηλού επιπέδου πωλήσεων και υπηρεσιών after sales στους Έλληνες καταναλωτές» σημείωσε επίσης ο Γενικός Διευθυντής Ευρώπης της BYD Michael Shu. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά οι τιμές των μοντέλων της BYD στην Ελλάδα

-BYD Atto 3 Comfort 60,40 kWh: 37.990 ευρώ (29.990 ευρώ με Κινούμαι Ηλεκτρικά 2)

-BYD Atto 3 Design 60,40 kWh: 39.990 ευρώ (31.990 ευρώ με Κινούμαι Ηλεκτρικά 2)

-BYD Seal Design 82,5 kWh: 45.990 ευρώ (37.990 ευρώ με Κινούμαι Ηλεκτρικά 2)

-BYD Seal Design 82,5 kWh Indigo grey-Shadow green: 46.990 ευρώ (38.990 ευρώ με Κινούμαι Ηλεκτρικά 2)

-BYD Seal Excellence AWD 82,5 kWh: 48.990 ευρώ (40.990 ευρώ με Κινούμαι Ηλεκτρικά 2)

-BYD Seal Excellence AWD 82,5 kWh Indigo gregy – Shadow green: 49.990 ευρώ (41.990 ευρώ με Κινούμαι Ηλεκτρικά 2)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ