Λαμία - Εγνατία σε 1 ώρα και 45 λεπτά: Ο νέος αυτοκινητόδρομος αλλάζει τα δεδομένα στην Κεντρική Ελλάδα

ε65 αυτοκινητόδρομος

Σήμερα για να μεταβεί κανείς από τη Λαμία στην Εγνατία Οδό χρειάζεται 3 ώρες και 15 λεπτά.

Ταξίδια εξπρές αλλά και με απόλυτη ασφάλεια υπόσχεται ο νέος αυτοκινητόδρομος Ε65 ο οποίος παράλληλα αναβαθμίζει και τη σύνδεση με τη Δυτική Μακεδονία και το εξωτερικό μέσω της σύνδεσής του με την Εγνατία Οδό.

Παράλληλα η σύνδεση του Ε65 με την Εγνατία Οδό προκαλεί και μια έκρηξη ανάπτυξης στις περιοχές που περνά καθώς δημιουργεί χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και συνδέει τα βασικά λιμάνια της χώρας με τα Δυτικά Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Καραγιάννης ανάρτησε στα social media σχετικό video με την πορεία των έργων του αυτοκινητόδρομου E65 επισημαίνοντας ότι: «Ασφάλεια, ταχύτητα, ανάπτυξη. Ο Αυτοκινητόδρομος Ε65 αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Κεντρικής Ελλάδας και ταυτόχρονα αναβαθμίζει τη σύνδεση με τη Δυτική Μακεδονία και το εξωτερικό μέσω της Εγνατίας Οδού.

Τι σημαίνει αυτό;

-Στην οικονομία: 1.000 νέες θέσεις εργασίας την περίοδο της κατασκευής, 0,5% συμβολή στο ΑΕΠ.

-Στις μεταφορές: 181,5 χλμ. σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου θα συνδέουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την πύλη της Ελλάδας στην Κεντρική Ευρώπη, με το λιμάνι του Βόλου, ενώ και το ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά προς τα δυτικά Βαλκάνια θα μειωθεί κατά περίπου 2 ώρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Στον τουρισμό: Το ταξίδι από την Λαμία έως και την Εγνατία Οδό θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά από 3 ώρες και 15 λεπτά σήμερα.

Εντός του 2023 θα παραδοθεί το τμήμα Τρίκαλα – Καλαμπάκα, ενώ ο αυτοκινητόδρομος Ε65 ολοκληρώνεται πλήρως το 2025. Ένα έργο πνοής, μία μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.»

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ