Αυτές είναι οι άγνωστες λειτουργίες που κρύβει το κλειδί ενός αυτοκινήτου -Πώς να τις ενεργοποιήσετε

Κλειδί αυτοκινήτου

Η συνηθισμένη κίνηση που η άκρη του κλειδιού μπαίνει στην ανάφλεξη για να πάρει μπρος ο κινητήρας του αυτοκινήτου, ανήκει στο παρελθόν. Οι νέες δυνατότητες που αυτό παρέχει πλέον, είναι πολύ περισσότερες.

Σε αρκετά από τα σύγχρονα μοντέλα εισέρχεται κανείς στο εσωτερικό, χωρίς καν να χρησιμοποιήσει τον τηλεχειρισμό.

Όμως εκτός από αυτή τη λειτουργά, τα νέα κλειδιά μπορούν να πραγματοποιήσουν κι άλλα. Μια πολύ χρήσιμη επιλογή σε κάποια από αυτά, είναι το άνοιγμα και το κλείσιμο όλων των παραθύρων.

Με παρατεταμένο πάτημα ξεκλειδώματος των θυρών, κατεβαίνουν τα παράθυρα. Κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για να δροσίσετε την καμπίνα του θερμούς μήνες του καλοκαιριού.

Κλειδί αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα με συνεχόμενο πάτημα για να κλειδώσουν οι πόρτες, τα παράθυρα κλείνουν, ώστε να είστε ήσυχοι πως τίποτα δεν μείνει μισάνοιχτο.

Χάσατε το αυτοκίνητό σας στο πελώριο parking που το αφήσατε; Κανένα πρόβλημα. Ανάλογα με το μοντέλο, υπάρχει ένας συνδυασμός κουμπιών που μπορεί να διαφέρει, αλλά συνήθως αρκεί να κρατήσεις πατημένο περισσότερο χρόνο από κάποιο από αυτά, για να ακουστεί η κόρνα και να αποκαλυφθεί η θέση του.

Λειτουργία συναγερμού. Μια ενδιαφέρουσα, αλλά όχι διαθέσιμη λειτουργία πολλές φορές. Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος, το κλειδί ενεργοποιεί το συναγερμό του αυτοκινήτου, τραβώντας την προσοχή των περαστικών.

Κλειδί αυτοκινήτου

Απενεργοποίηση του συστήματος εισόδου χωρίς κλειδί. Στα μοντέλα της Mercedes για παράδειγμα αρκεί ένα πάτημα κλειδώματος δύο φορές, για να μην λειτουργεί πια το keyless.

Ίσως να είναι μια καλή προστασία αποτροπής από ενδεχόμενους κλέφτες, οι οποίοι μπορεί να εκμεταλλευτούν το σύστημα αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κλειδί αυτοκινήτου

Ακόμα και στα μοντέρνα αυτοκίνητα, πρέπει να είστε έτοιμοι για μικροβλάβες. Για αυτό υπάρχει η πρόβλεψη, μέσω ενός κρυφού τρόπου, να ανοίξει κανείς το αυτοκίνητό του όταν η μπαταρία του κλειδιού είναι πεσμένη και αρνείται να υπακούσει στην εντολή.

Τέλος, κάτι που συναντάται συνήθως σε ορισμένα υβριδικά BMW και Hyundai είναι η δυνατότητα να μετακινηθούν εμπρός ή πίσω, χρησιμοποιώντας τον ηλεκτροκινητήρα τους, ώστε να διευκολυνθεί ο οδηγός σε πολυσύχναστα parking.  

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ