Ιδού τα «κρυφά» περιπολικά της Αλβανικής Αστυνομίας -Πώς «συλλαμβάνουν» τους παραβάτες

περιπολικά αλβανίας

Τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες ενσωματώνουν τα νέα «καμουφλαρισμένα» περιπολικά της αλβανικής αστυνομίας, τα οποία ήδη «χτενίζουν» τους δρόμους.

Με «έξυπνα» περιπολικά έχει ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα ο στόλος της αλβανικής αστυνομίας, συνδράμοντας στο έργο των αρχών για τη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας στους δρόμους της γειτονικής μας χώρας.

Τους προηγούμενους μήνες, μάλιστα, η αλβανική αστυνομία εξοπλίστηκε με ακόμα 10 οχήματα που, ενώ δεν θυμίζουν σε τίποτα περιπολικά, φέρουν εξοπλισμό ο οποίος βοηθά στον γρήγορο και αποτελεσματικό εντοπισμό των παρανομούντων οδηγών.

περιπολικά Αλβανίας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα στον στόλο προστέθηκαν 10 περιπολικά σε κόκκινο, μπλε και ασημί χρώμα, που πιο πολύ μοιάζουν με συμβατικά οχήματα και ως εκ τούτου δεν κινούν τις υποψίες των οδηγών.

Στο εσωτερικό τους, ωστόσο, φέρουν τελευταίας γενιάς τεχνολογίες, όπως κάμερες, ραντάρ ταχύτητας και κάθε άλλου είδους απαραίτητο εξοπλισμό για τον εντοπισμό των παραβάσεων σε κάθε γωνιά του αλβανικού οδικού δικτύου.

περιπολικά Αλβανίας

Από τα hi-tech οχήματα, παράλληλα, έχει αφαιρεθεί το λογότυπο της μάρκας που τα έχει κατασκευάσει, αλλά όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, πρόκειται για το μικρομεσαίο μοντέλο της Hyundai, i30, στην έκδοση N Line.

Η παραλαβή των οχημάτων είχε γίνει στο πλαίσιο εκδήλωσης, παρουσία της Μπελίντα Μπαλούκου, υπουργού Ενέργειας και Υποδομών της Αλβανίας, και στενής συνεργάτιδας του πρωθυπουργού της χώρας, Έντι Ράμα.

περιπολικά Αλβανίας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή την ενίσχυση του στόλου της αλβανικής αστυνομίας, η κ. Μπαλούκου απηύθυνε σαφές μήνυμα στους οδηγούς: «Είναι ξεκάθαρο και απλό. Σεβαστείτε τους κανόνες ενώ βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι, για μην υποφέρετε. Ευχαριστούμε την Παγκόσμια Τράπεζα για την υποστήριξη σε αυτή την υπόθεση μέσω του έργου που είχε με την Οδική Αρχή Αλβανίας (ARRSH).

Το έργο μας για τον εκσυγχρονισμό της Κρατικής Αστυνομίας και οι επενδύσεις στην τεχνολογία και την καινοτομία δεν θα σταματήσουν. Μέσα από το αλάνθαστο μάτι της τεχνολογίας, η οποία δεν γνωρίζει φίλους και δεν δέχεται παρεμβολές, θα κάνουμε μια τομή στο έργο της Κρατικής Αστυνομίας που θα αφήσει εποχή».

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ