Το πιο εντυπωσιακό αμφίβιο όχημα είναι ένα Hummer που σκίζει τα κύματα (+video)

amfivio hummer h1 panther

Με βάση του το εμβληματικό Humvee, το H1 Panther αποτελεί το όνειρο όλων όσων επιθυμούν να κινούνται με την ίδια άνεση σε στεριά και θάλασσα.

Ποιος δεν θα ήθελε να έχει στην κατοχή του ένα όχημα το οποίο μπορείτε να σκαρφαλώνει στις πιο απότομες πλαγιές και ταυτόχρονα να δαμάζει άκοπα τα κύματα;

Το όνειρο κάθε οπαδού της περιπέτειας κάνει πραγματικότητα η αμερικανική εταιρεία WaterCar, με έτος ίδρυσης το 1999 και μεγάλο στόχο την κατασκευή του γρηγορότερου αμφίβιου οχήματος στον κόσμο, κάτι το οποίο κατάφερε τον Ιανουάριο του 2010 με το μοντέλο Python.

Έκτοτε, έθεσε τον νέο της στόχο, που δεν ήταν άλλος από τη διάθεση ενός αμφίβιου οχήματος στην αγορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
WaterCar H1 Panther αμφίβιο Hummer

Κορυφαίο προϊόν της είναι το WaterCar H1 Panther, το οποίο δεν βασίζεται σε οποιοδήποτε όχημα, αλλά στο θρυλικό στρατιωτικό όχημα Humvee (στρατιωτικό Hummer) που έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολλές χώρες του κόσμου.

Πρόκειται για ένα πολυτάλαντο που σύμφωνα με τα λεγόμενα της WaterCar είναι «κατασκευασμένο ώστε να αντέχει στις πιο αντίξοες συνθήκες, από τα πιο κακοτράχαλα εδάφη έως τις πιο απαιτητικές συνθήκες στο νερό».

WaterCar H1 Panther αμφίβιο Hummer
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την κατασκευή του η εταιρεία αποσυναρμολογούν το όριτζιναλ Humvee, εξελίσσοντάς το από το σημείο μηδέν. Τα περισσότερα εξαρτήματά του από βαρύ χάλυβα και χυτοσίδηρο δίνουν τη θέση τους σε νέα εξαρτήματα από ελαφρού βάρους κράμα αλουμινίου και ανοξείδωτο ατσάλι.

Παράλληλα, το αμάξωμα του Humvee υποβάλλεται σε εποξειδική επάλειψη και ενσωματώνεται πάνω σε ένα monocoque πλαίσιο το οποίο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο αεροσκαφών βαθμού 6061. 

WaterCar H1 Panther αμφίβιο Hummer

Για τις ανάγκες μετατροπής του Humvee σε αμφίβιο απαιτούνται πάνω από 2.000 εργατοώρες, με το σύστημα πρόωσης να φέρει την υπογραφή της New Mercury Marine, η οποία κατασκευάζει μηχανές για σκάφη.

Η ταχύτητα πλεύσης ανέρχεται σε 35 κόμβους/ώρα (65 χλμ./ώρα), ενώ κινούμενο στην στεριά μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες της τάξης των 130 χλμ./ώρα, χάρη στην παρουσία ενός V8 κινητήρα 6,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 395 ίππους και 508 Nm ροπής (Chevrolet LS3 Gas Engine).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
WaterCar H1 Panther αμφίβιο Hummer

Οι ικανότητές του στη θάλασσα δεν περιορίζει το ταλέντο του στη στεριά, όπου μπορεί να κινηθεί απρόσκοπτα, ξεπερνώντας τα πιο δύσκολα εμπόδια. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 250 χλστ. από το έδαφος, το κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού και τα μεγάλα Mud-Terrain ελαστικά.

Δείτε το WaterCar H1 Panther εν δράσει

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ