Στην Κορσική της Ελλάδας -O δρόμος που κόβει την ανάσα τρεις ώρες από την Αθήνα

Κυπαρίσσι Λακωνίας

Το Κυπαρίσσι Λακωνίας δεν ξεχωρίζει μόνον για την ακατέργαστη φυσική ομορφιά του, καθώς για να το προσεγγίσει κανείς είναι… αναγκασμένος να ζήσει μια εμπειρία που μόνον με την περιήγηση στη φημισμένη Κορσική θα μπορούσε να συγκριθεί.

Η Ελλάδα φημίζεται για τους καλά κρυμμένους θησαυρούς της. Για εκείνους τους προορισμούς που διατηρούνται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μαγεύοντας τον επισκέπτη τους με την ακατέργαστη ομορφιά τους.

Ανάμεσα σε αυτούς ανήκει και πανέμορφο Κυπαρίσσι Λακωνίας, το οποίο αν και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3 ωρών από την Αθήνα συνιστά έναν άγνωστο στους περισσότερους προορισμό.

Κυπαρίσσι Λακωνίας
Πηγή: kuparissilakonias.wordpress.com
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Κυπαρίσσι βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου και μέχρι τη δεκαετία του 1970 δεν υπήρχε οδικό δίκτυο που να το συνδέει με την υπόλοιπη Ελλάδα, καθιστώντας τις όποιες μεταφορές από και προς τον παραθαλάσσιο οικισμό εφικτές μόνον δια θαλάσσης.

Η διάνοιξη του δρόμου στις ανατολικές πλαγιές του Πάρνωνα άλλαξε τη μοίρα του Κυπαρισσιού, προσφέροντας ταυτόχρονα σε όσους είχαν την ευκαιρία να το επισκεφθούν μια αξέχαστη οδηγική εμπειρία.

Κυπαρίσσι Λακωνίας

Πηγή: kuparissilakonias.wordpress.com

Σμιλεμένος πάνω σε απόκρημνους βράχους, ο δρόμος που συνδέει το Κυπαρίσσι με τον Χάρακα και τον Άγιο Δημήτριο κόβει την ανάσα, εξσφαλίζοντας ανεμπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου πελάγους.

Σε αρκετά σημεία ο δρόμος είναι τόσο στενός που μετά βίας μπορούν να χωρέσουν δύο αυτοκίνητα, ενώ ουκ ολίγες είναι και οι στιγμές που ο ήλιος κρύβεται πίσω από τον τεράστιο ορεινό όγκο και τους βράχους που στέκονται απειλητικά πάνω από το κεφάλι σου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυπαρίσσι Λακωνίας

Το φλερτ με τις απόκρημνες πλαγιές του Πάρνωνα διαρκεί περισσότερη από μία ώρα, παραπέμποντας, όχι τυχαία, στις φημισμένες διαδρομές της Κορσικής.

Το μόνο σίγουρο ότι η… περιπλάνηση στις φιδίσιες διαδρομές της ορεινής Λακωνίας θα σας αποζημιώσει, μιας και το Κυπαρίσσι αποτελεί έναν «παρθένο παράδεισο» στον οποίο ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.

Κυπαρίσσι Λακωνίας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια σημαντική πληροφορία για όσους επιλέξουν το Κυπαρίσσι για μια ολιγοήμερη απόδραση από το «κλεινόν άστυ», είναι ότι ο παραθαλάσσιος οικισμός δεν διαθέτει πρατήριο καυσίμων, συνεπώς κρίνεται απαραίτητος ο ανεφοδιασμός πέριξ της Σπάρτης.

Σημειώστε, τέλος, ότι από το 2018 το Κυπαρίσσι συνδέεται και με τον Φωκιανό του Δήμου Ν. Κυνουρίας, με έναν δρόμο που αξίζει κανείς να διανύσει και να απολαύσει μέχρι τα τελευταία μέτρα του.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ