Ταξιδεύοντας στην Κορσική της Ελλάδας -Ένας παράδεισος 3 ώρες από την Αθήνα

Κυπαρίσσι Λακωνίας

Ενόψει των δύο τριημέρων αλλά και των διακοπών του Πάσχα, η αναζήτηση ενός προορισμού για μια σύντομη ανάπαυλα από την καθημερινότητα έρχεται και πάλι στο προσκήνιο της επικαιρότητας, με το αγαπημένο Κυπαρίσσι Λακωνίας να θέτει για μία ακόμα φορά σοβαρή υποψηφιότητα.

Εκθαμβωτικές παραλίες, εντυπωσιακές παραθαλάσσιες πόλεις, βουνοκορφές και καταπράσινες κοιλάδες, δάση και γραφικά χωριουδάκια σε μισοξεχασμένους λόφους, συνθέτουν το προφίλ του γαλλικού νησιού της Κορσικής που συνιστά έναν εκ των δημοφιλέστερων προορισμών παγκοσμίως.

Μια εφάμιλλη εμπειρία με αυτή της περιήγησης στο γαλλικό νησί με την ξεχωριστή ατμόσφαιρα μπορεί να προσφέρει ένας ελληνικός τόπος που επίσης κόβει την ανάσα και χαράσσεται ανεξίτηλα στη μνήμη των ταξιδιωτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυπαρίσσι Λακωνίας

Πρόκειται για το πανέμορφο Κυπαρίσσι Λακωνίας, το οποίο αν και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3 ωρών από την Αθήνα συνιστά έναν άγνωστο στους περισσότερους προορισμό.

Εδράζεται στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου και μέχρι τη δεκαετία του 1970 δεν υπήρχε οδικό δίκτυο που να το συνδέει με την υπόλοιπη Ελλάδα, καθιστώντας τις όποιες μεταφορές από και προς τον παραθαλάσσιο οικισμό εφικτές μόνον δια θαλάσσης.

Κυπαρίσσι Λακωνίας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διάνοιξη του δρόμου στις ανατολικές πλαγιές του Πάρνωνα άλλαξε τη μοίρα του Κυπαρισσιού, προσφέροντας ταυτόχρονα σε όσους είχαν την ευκαιρία να το επισκεφθούν μια αξέχαστη οδηγική εμπειρία.

Το φλερτ με τις απόκρημνες πλαγιές του Πάρνωνα διαρκεί περισσότερη από μία ώρα, παραπέμποντας, όχι τυχαία, στις φημισμένες διαδρομές της Κορσικής.

Κυπαρίσσι Λακωνίας

Το μόνο σίγουρο ότι η… περιπλάνηση στις φιδίσιες διαδρομές της ορεινής Λακωνίας θα σας αποζημιώσει, μιας και το Κυπαρίσσι αποτελεί έναν «παρθένο παράδεισο» στον οποίο ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.

Μια σημαντική πληροφορία για όσους επιλέξουν το Κυπαρίσσι για μια ολιγοήμερη απόδραση από το «κλεινόν άστυ», είναι ότι ο παραθαλάσσιος οικισμός δεν διαθέτει πρατήριο καυσίμων, συνεπώς κρίνεται απαραίτητος ο ανεφοδιασμός πέριξ της Σπάρτης.

Σημειώστε, τέλος, ότι από το 2018 το Κυπαρίσσι συνδέεται και με τον Φωκιανό του Δήμου Ν. Κυνουρίας, με έναν δρόμο που αξίζει κανείς να διανύσει και να απολαύσει μέχρι τα τελευταία μέτρα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ