Κόντρες θανάτου στη Λεωφ. Βουλιαγμένης – Κινούνται με 200 χλμ./ώρα (video)

kontres leoforos vouliagmenhs motosikleta hayabusa

Ασυνείδητοι λάτρεις της ταχύτητας συνεχίζουν να μετατρέπουν τους δρόμους σε πίστες, αδιαφορώντας για το αν προκληθεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Το δικό τους καθεστώς οδικής αναρχίας έχουν εγκαθιδρύσει εκατοντάδες ασυνείδητοι λάτρεις της ταχύτητας που συνεχίζουν να κάνουν κατάληψη στους δρόμους, αδιαφορώντας για το αν προκαλέσουν σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Πρόκειται για οδηγούς που συμμετέχουν σε κόντρες ταχύτητας σε διάφορα «στέκια» της πρωτεύουσας και δεν διστάζουν να καταγράψουν τα καμώματά σους στην κάμερα, δημοσιεύοντας το οπτικοακουστικό υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτυώσης.

Χαρακτηριστικό δείγμα ασυνείδητης οδηγικής συμπεριφοράς αποτελεί ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ώρες στο Youtube και δείχνει μια ομάδα μοτοσικλετιστών – αποτελούμενη από τουλάχιστον 8 άτομα - η οποία ξεχύνεται στη Λεωφ. Βουλιαγμένης, μετατρέποντας τον δρόμο σε πίστα ταχύτητας. «Στέκι» της αποτελεί το γνωστό στέκι «Μαύρη» στο ύψος της Γλυφάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
κόντρες αθήνα με hayabusa λεωφόρος βουλιαγμένης

Αναβάτης μοτοσικλέτας Suzuki Hayabusa, ο οποίος φέρει κάμερα τύπου GoPro, κάποια στιγμή κινείται με πραγματικά ιλλιγιώδη ταχύτητα, με το κοντέρ να γράφει 200 χλμ./ώρα.

Από… κοντά και κάποιοι άλλοι αναβάτες μοτοσικλετών (όπως Ducati και Yamaha) που επιδίδονται σε μια… άτυπη μάχη για το ποιος θα κινηθεί γρηγορότερα.

«Γραμμή εκκίνησης» για τους συμμετέχοντες στους αυτοσχέδιους αγώνες αποτελούν τα φανάρια. Μόλις ανάβουν οι πράσινοι φωτεινοί σηματοδότες, η ομάδα μοτοσικλετιστών «ανοίγει το γκάζι», αδιαφορώντας για τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους πολλούς οδηγούς που χρησιμοποιούσαν εκείνη την ώρα τον δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κόντρες στην Αττική έχουν λάβει αλόγιστες διαστάσεις, γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος σε αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουμε δώσει οδηγίες για συνεχείς ελέγχους όπου παρατηρείται το φαινόμενο να στήνονται αυτοσχέδιες κόντρες, όπως στην παραλιακή της Αθήνας. Όπου βγαίνουν και διασκεδάζουν οι νέοι μας», είχε αναφέρει πρόσφατα ο Υπουργός.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ