Τέλος στο σημείο – καρμανιόλα του Κηφισού -Έτσι θα προστατεύονται οι οδηγοί

Κηφισός Μποτιλιάρισμα

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει η πρόκληση σοβαρών τραυματισμών στο τμήμα της Λεωφόρου Κηφισού όπου καταγράφονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Σημαντικά αυξημένη θα είναι η οδική ασφάλεια στη Λεωφόρο Κηφισού, μέσω των επεμβάσεων που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής στον πιο «φορτωμένο» οδικό άξονα της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα, στη δεξιά οριογραμμή του ρεύματος της Λ. Κηφισού προς Πειραιά, 200 μ. πριν τη γέφυρα της Λ. Αθηνών (Καβάλας) έχει παρατηρηθεί ότι προκαλούνται συχνά σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει χαρακτηριστική αριστερή καμπύλη και σημειώνονται συχνές εκτροπές οχημάτων λόγω υπερβολικής ταχύτητας, κυρίως κατά τις νυκτερινές ώρες. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να προκαλούνται επαναλαμβανόμενες σωματικές βλάβες των επιβαινόντων και η καταστροφή των μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας σε μόνιμη βάση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κηφισός νέα στηθαία ασφαλείας

Λύση δίνεται μέσω της αντικατάστασης των παλαιών στηθαίων ασφαλείας με νέα συστήματα αναχαίτισης που εναρμονίζονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και είναι κατασκευασμένα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να παρουσιάζουν αυξημένη ακαμψία.

Παράλληλα λειτουργούν αποτελεσματικότερα σε περίπτωση ατυχήματος καθώς επιτρέπουν να εκτονωθεί η ενέργεια πρόσκρουσης και είναι κατάλληλα κατασκευασμένα, ώστε να έχουν αυξημένη αντοχή στο χρόνο. Ταυτόχρονα παρουσιάζουν αυξημένη ασφάλεια και για τους δικυκλιστές.

Όπως ανακοινώνει η Περιφέρεια, αντικαταστήθηκαν τα μεταλλικά στηθαία ασφαλείας με Σύστημα Αναχαίτισης Οχημάτων (Σ.Α.Ο.) σύμφωνα με  το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΛΟΤ-ΕΝ-1317-2. Πιο συγκεκριμένα, εγκαταστήθηκαν προκατασκευασμένα στηθαία ασφαλείας σκυροδέματος τύπου New Jersey σε μήκος περίπου 200 μ., στη βάση του σχετικού έργου: «Αποκατάσταση κατεστραμμένων και επέκταση στηθαίων ασφαλείας σε δίκτυα Περιφέρειας Αττικής» που υλοποιεί η Περιφέρεια με συνολικό προυπολογισμό 4 εκ. ευρώ.

Κηφισός νέα στηθαία ασφαλείας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυξημένη ασφάλεια και στην Αλίμου-Κατεχάκη

Εν τω μεταξύ στη Λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη, έχει διαπιστωθεί τόσο από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της περιφέρειας Αττικής όσο και από την Tροχαία, ότι όταν το επιτρέπουν οι κυκλοφοριακές συνθήκες αναπτύσσονται αυξημένες ταχύτητες που οδηγούν σε συχνές εκτροπές οχημάτων. Τα περισσότερα συμβάντα έχουν καταγραφεί στην Αλίμου – Κατεχάκη με κατεύθυνση προς Μεσογείων στο ύψος της εξόδου για την Αττική οδό.

Για τον περιορισμό του φαινομένου, η Περιφέρεια Αττικής δρα σε δύο άξονες : Αφενός ενημερώνει τους οδηγούς για την αναγκαιότητα τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και των ορίων ταχύτητας και αφετέρου παρεμβαίνει ενεργητικά αυξάνοντας το δείκτη αντιολισθηρότητας του οδοστρώματος με τη μέθοδο της σφαιριδιοβολής.  

Η εφαρμογή της μεθόδου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου από τις 06:00 μέχρι και τις 14:00 χωρίς σημαντικές κυκλοφοριακές επιπτώσεις καθώς οι εργασίες  εκτελέστηκαν με τμηματική κατάληψη του οδοστρώματος, παρουσία και οχήματος κλειστού τύπου οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ