Το κόλπο με το πορτοφόλι -Έτσι μπαίνουν οι κλέφτες στο αυτοκίνητό σου χωρίς να το καταλάβεις

το κόλπο με το πορτοφόλι

Οι κλέφτες δεν αποσκοπούν πάντα στην ολική κλοπή του οχήματος, μιας και αρκούνται με τα αντικείμενα που έχει ο οδηγός εντός του αυτοκινήτου του.

Ένα νέο κόλπο έχουν εντάξει οι κλέφτες στη φαρέτρα τους προκειμένου να αποσπούν αντικείμενα από την καμπίνα των αυτοκινήτων, δίχως να γίνονται αντιληπτοί από τους οδηγούς.

Ενεργώντας σε ομάδες τουλάχιστον δύο ατόμων οι απατεώνες έχουν σκαρφιστεί το κόλπο με το «πεσμένο πορτοφόλι» για να αποσπάσουν την προσοχή του οδηγού και προχωρήσουν με το σχέδιό τους ανενόχλητοι. Πρόκειται για ένα κόλπο που γνωρίζει έξαρση στην Ισπανία, με τις αστυνομικές αρχές να έχουν επιστήσει την προσοχή των πολιτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
κόλπο κλεφτών με πορτοφόλι

Οι απατεώνες επιλέγουν τους χώρους στάθμευσης των μεγάλων καταστημάτων και εμπορικών κέντρων και περιμένουν τα θύματά τους -κατά προτίμηση εκείνα που δεν συνοδεύονται από άλλο άτομο- μέχρι να πάνε στα παρκαρισμένα τους αυτοκίνητα.

Αφού εντοπίσουν το θύμα τους, οι κλέφτες περιμένουν τη στιγμή που το άτομο θα ανοίξει το πορτμπαγκάζ για να τοποθετήσει εκείνα τα ψώνια του και με γρήγορες κινήσεις ένα από αυτά τα άτομα πηγαίνει πίσω από το θύμα, σε κοντινή απόσταση και αφήνει πάνω στο οδόστρωμα ένα πορτοφόλι.

κόλπο κλεφτών με πορτοφόλι
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα, παίζοντας τον ρόλο του καλού Σαμαρείτη, ο απατεώνας συνομιλεί με το θύμα του ενημερώνοντας το ότι το έχει πέσει το πορτοφόλι. Όσο διαρκεί αυτή η συνομιλία, το άλλο μέλος της ομάδας των κλεφτών, πλησιάζει το αυτοκίνητο από την αντίθετη μεριά εκμεταλλευόμενο το γεγονός ότι ο οδηγός έχει ξεκλειδώσει τις πόρτες και έχει αλλού στραμμένη την προσοχή του.

κόλπο κλεφτών με πορτοφόλι

Μετά ανοίγει την πόρτα που τον βολεύει και στον περιορισμένο χρόνο που έχει στη διάθεσή προσπαθεί να αρπάξει οτιδήποτε από την καμπίνα μπορεί να του αποφέρει κέρδος. Αν η κομπίνα στεφθεί από επιτυχία τότε ο οδηγός θα συνειδητοποιήσει ότι λείπουν αντικείμενα από το αυτοκίνητο όταν πλέον είναι πολύ αργά.

Αν αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο σενάριο στην καθημερινότητά μας με κάποιον άγνωστο να μας ενημερώνει ευγενικά ότι μας έχει πέσει το πορτοφόλι, πριν ανοίξουμε κουβέντα μαζί του, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε το πορτμπαγκάζ και να κλειδώσουμε το αυτοκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ