Το νέο κόλπο για να σου κλέβουν χρήματα – Πώς θα προστατευτείτε

fake tickets 1

Οι απατεώνες ρίχνουν πλαστές κλήσεις για παραβάσεις στα γραμματοκιβώτια οδηγών, ενθαρρύνοντας τους να πληρώσουν ένα υπερβολικό χρηματικό ποσό.

Οι απάτες σε βάρος των αυτοκινητιστών τείνουν να πολλαπλασιάζονται και πλέον είναι πιο πρωτότυπες και δυσκολότερες στο να εντοπιστεί ο εμπνευστής τους. Τώρα μάλιστα, χρησιμοποιούν και ισχυρίζονται διάφορα ψευδή αδικήματα που τα υποστηρίζουν και με πλαστά διοικητικά έγγραφα.

Η νέα αυτή απάτη εφαρμόστηκε αυτές τις μέρες στη βόρεια Γαλλία, με διάφορες ψεύτικες κλήσεις να φτάνουν στα γραμματοκιβώτια κατοίκων. Το γεγονός αυτό ώθησε την αστυνομία να ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα προειδοποιητικό μήνυμα, με σκοπό να το κάνει ευρέως γνωστό.

fake tickets 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να μπορέσουν να φτιάξουν τις ψεύτικες ονομαστικές ειδοποιήσεις για παραβάσεις που κατατίθενται στα γραμματοκιβώτια των πιθανών θυμάτων τους, οι απατεώνες φαίνεται να χρησιμοποιούν την «τεχνική» της επιτήρησης. Στόχος είναι να εντοπιστούν τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν τακτικά σε μια γειτονιά, καθώς και οι ιδιοκτήτες τους, μέσω των διευθύνσεων και των ονομάτων που υπάρχει στα γραμματοκιβώτια τους.

Αφού συγκεντρώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, οι απατεώνες πρέπει να δημιουργήσουν από την αρχή τα ψεύτικα ειδοποιητήρια των προστίμων, τοποθετώντας πάνω τους έναν κωδικό QR. Μόλις ο αφελής αυτοκινητιστής χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό του για να σκανάρει τον κωδικό, οδηγείται σε έναν ιστότοπο όπου πρέπει να πληρώσει μόνο με την πιστωτική του κάρτα, συμπληρώνοντας τα πεδία που απαιτούνται. Με αυτό τον τρόπο οι απατεώνες αποκτούν και τα προσωπικά τραπεζικά δεδομένα των στόχων τους.

fake tickets 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αλήθεια είναι ότι η εκτύπωση των συγκεκριμένων ειδοποιητηρίων είναι τρομερά ρεαλιστική και μόνο ένα εκπαιδευμένο μάτι θα καταλάβει ότι δεν είναι αυθεντικό. Επιπλέον, η ιστοσελίδα που καλούνται τα θύματα να δώσουν τα τραπεζικά τους στοιχεία και να πληρώσουν το πρόστιμο, δεν είναι η επίσημη κρατική, αλλά αυτό δεν το παρατηρούν αρκετοί.

Η ένδειξη που θα μαρτυρήσει ότι το ειδοποιητήριο της κλήσης είναι παράνομο, είναι τα ορθογραφικά λάθη και τα λανθασμένα στοιχεία που αναγράφονται σε αυτή, όπως η μάρκα του αυτοκίνητου, η ημερομηνία ταξινόμησής του, ο τόπος και η ημερομηνία καταγραφής της παράβασης.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ