Χάκαραν την αντλία και μοίρασαν δωρεάν βενζίνη στους οδηγούς -Το κόλπο των κλεφτών

Πρατήριο καυσίμων

Ένα κόλπο για να γεμίζουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα λεπτό του ευρώ χρησιμοποιώντας το κινητό τους έχει βρει μια μερίδα «αγανακτισμένων» οδηγών.

Οι τιμές των καυσίμων εξακολουθούν να βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα σε όλο τον κόσμο με το κοινό να προσπαθεί να βρει τρόπους να μειώσει τα χρήματα που καταβάλλει για το γέμισμα του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του.

Αυτό φυσικά ισχύει και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, οι οποίες αν και έχουν να αντιμετωπίσουν επίσης την πίεση των υψηλότερων τιμών των καυσίμων βρίσκονται σε πολύ καλύτερη μοίρα κατά μέσο όρο ένα λίτρο βενζίνης κοστίζει μόλις 1,01 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από εκείνους που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια με νόμιμους τρόπους και μέσα υπάρχουν και φυσικά και οι επιτήδειοι που αξιοποιούν την διαθέσιμη τεχνολογία για να «κοροϊδέψουν» την αντλία ενός βενζινάδικου και να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα σεντ.

Σύμφωνα και με αναφορές αμερικάνικων μέσων ενημέρωσης το τελευταίο περιστατικό κλοπής καυσίμων από βενζινάδικο έγινε στο Wyoming, με τους επιτήδειους να «σηκώνουν» από την αντλία όχι ένα ούτε δύο αλλά περισσότερα από 3.000 λίτρα βενζίνης.

Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου που έπεσε θύμα κλοπής ανέφερε ότι οι επιτήδειοι χρησιμοποίησαν το bluetooth του κινητού τους για να «επικοινωνήσουν» με την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αντλία και προφανώς μέσω των δεδομένων που μετάδωσαν κατάφεραν να την ξεκλειδώσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την αντλία να παραμένει ξεκλείδωτη οι επιτήδειοι κάλεσαν έπειτα και άλλους οδηγούς η οποίοι περνούσαν από την ίδια αντλία και γέμιζαν το ρεζερβουάρ τους χωρίς να καταβάλλουν κάποιο αντίτιμο.

Παράλληλα, για λόγο που παραμένει άγνωστος οι υπάλληλοι του αμερικάνικου πρατηρίου βενζίνης δεν μπορούσαν να κλειδώσουν ξανά την αντλία και χρειάστηκε να τις απενεργοποιήσουν όλες για να το καταφέρουν.

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό ηλεκτρονικής παρέμβασης σε αντλία στις ΗΠΑ, ωστόσο από ό,τι φαίνεται είναι μέχρι στιγμής το πιο εντυπωσιακό ως προς την ποσότητα βενζίνης που έκανε φτερά και σίγουρα δεν θα είναι και το τελευταίο.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ