Ποιο έξυπνο κόλπο χρησιμοποιεί η αστυνομία για να ελέγξει την ταχύτητά σου;

Κόλπο αστυνομίας

Την τεχνολογία και τις δυνατότητές της αξιοποιούν οι αστυνομικές αρχές της Μ. Βρετανίας με σκοπό να περιορίσουν την ταχύτητα κίνησης των οδηγών.

Ως γνωστόν η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και ταυτόχρονα μια παράβαση, η οποία με τα κατάλληλα τεχνικά μέσα μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία και συνέπεια να βεβαιωθεί.

Βέβαια οι αστυνομικές αρχές στη Μ. Βρετανία έκαναν ένα ακόμα βήμα, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σύγχρονη τεχνολογία και τις δυνατότητες τις οποίες «ξεκλειδώνει».

Ραντάρ ταχύτητας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Βρετανοί, λοιπόν, κατέφυγαν σε μια εξαιρετικά δημοφιλή εφαρμογή δορυφορικής πλοήγησης, η οποία προορίζεται για συσκευές κινητής τηλεφωνίας και χρησιμοποιείται από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

Ο λόγος για το Waze, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες του να δηλώσουν τη θέση ενός ραντάρ ταχύτητας, προειδοποιώντας κατά αυτόν τον τρόπο τους υπόλοιπους οδηγούς που θα περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο ώστε να περιορίσουν την ταχύτητά τους.

Ραντάρ ταχύτητας
κ

Η ταχύτητα και η ευρύτητα με την οποία μεταδίδεται η πληροφορία αυτή δημιουργεί ένα... κύμα ανάσχεσης της ταχύτητας κίνησης των οχημάτων και προσαρμογής της στα όρια.

Ακόμα και στην περίπτωση, βέβαια, που το ραντάρ ταχύτητας δεν είναι υπαρκτό, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο. Ουσιαστικά, λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με έναν… αναίμακτο τρόπο συμμόρφωσης των οδηγών στα όρια ταχύτητας, υπακούοντας σε μια προειδοποίηση που έχει δημιουργηθεί όχι από κάποιον χρήση της εφαρμογής αλλά από την ίδια την αστυνομία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ραντάρ ταχύτητας

Το μόνο που χρειάζεται είναι η επίσκεψη των αστυνομικών από τα σημεία στα οποία βρίσκονται τα υποτιθέμενα ραντάρ ταχύτητας, καθώς η όλη διαδικασία επισήμανσής τους στην εφαρμογή της Waze διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Χωρίς κόπο και χωρίς να σπαταλήσουν πολύτιμους πόρους, οι βρετανικές αρχές πετυχαίνουν τον σκοπό τους, έστω κι αν στην πραγματικότητα παραπλανούν τους διερχόμενους οδηγούς για την ύπαρξη ενός ραντάρ ταχύτητας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ