Σταθμός Κολωνακίου: Πότε θα φτάσει το Μετρό στην καλύτερη γειτονιά της Αθήνας;

Σταθμοί μετρό βάθος 2022

Σύνδεση με τα μέσα σταθερής τροχιάς θα αποκτήσει η πιο αριστοκρατική περιοχή της Αθήνας, διευκολύνοντας θεαματικά τις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Σημαντική συμβολή στη διευκόλυνση των πολιτών, αλλά και στο να δοθεί τέλος στην κυκλοφοριακή ασφυξία στους δρόμους της πρωτεύουσας θα έχουν οι νέοι σταθμοί του Μετρό που θα κατασκευαστούν τα επόμενα χρόνια στην Αθήνα.

Στην κορυφή της ατζέντας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται η Γραμμή 4 του Μετρό, με τις εργασίες να έχουν ξεκινήσει. Με ύψος 1,6 δισ. ευρώ αποτελεί το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της χώρας και σε πρώτο στάδιο αφορά την κατασκευή γραμμή μήκους 13 χλμ. με 15 νέους σταθμούς, οι οποίοι θα είναι οι εξής: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σταθμός Κολωνάκι Μετρό
Σταθμός Κολωνάκι

Όπως συμπεραίνεται από από τα ανωτέρω, η νέα γραμμή θα εξυπηρετεί και το Κολωνάκι, την πιο αριστοκρατική περιοχή του κέντρου της Αθήνας η οποία σήμερα δεν συνδέεται με τα μέσα σταθερής τροχιάς.

έργα γραμμή 4 μετρό κολωνάκι
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Πού θα βρίσκεται ο Σταθμός Κολωνάκι

Ο Σταθμός Κολωνάκι χωροθετείται επί της πλατείας Φιλικής Εταιρείας (πλατεία Κολωνακίου) στον Δήμο Αθήνας, στη συμβολή των οδών Σκουφά, Πατριάρχου Ιωακείμ, Καψάλη, Κουμπάρη και Κανάρη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό;

Το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο Σταθμός Κολωνακίου, εκτιμάται πως θα τεθεί σε λειτουργία για το επιβατικό κοινό το 2029, δεδομένου ότι το έργο βρίσκεται προσώρας στο στάδιο των πρόδρομων εργασιών που έχει αναλάβει ΕΡΕΤΒΟ στα φρέατα και τους σταθμούς της Γραμμής 4.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως φαίνεται, έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή του πρώτου από τους δύο μετροπόντικες (TBM) και έχει ξεκινήσει ήδη η συναρμολόγηση του στο φρέαρ του σταθμού Κατεχάκη. Μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να καταφτάσει και το δεύτερο ΤΒΜ στο φρέαρ της Βεΐκου. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συναρμολόγηση του δεύτερου μετροπόντικα, με τις εργασίες διάνοιξης να εκκινούν το πρώτο μισό του 2023.

έργα γραμμή 4 μετρό κολωνάκι
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Υπενθυμίζεται ότι για όλο το Νοέμβριο (1.11.2022 – 30.11.2022) θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθ’ όλο το 24ωρο, στην περιοχή του Κολωνακίου λόγω εργασιών για την κατασκευή του ομώνυμου σταθμού για την Γραμμή 4 του μετρό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να ενημερωθείται για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και για τους δρόμους που θα παραμείνουν κλειστοί πατήστε εδώ. 

έργα γραμμή 4 μετρό κολωνάκι
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ