Τέλος στις κλοπές -Η νέα τεχνολογία που κάνει τα αυτοκίνητα απόρθητα φρούρια

Continental Trinamix System 1

Η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να τα βάλει με τις σπείρες που κλέβουν αυτοκίνητα και να τελειώσει αυτό το διαρκώς αυξανόμενο φαινόμενο.

«Πονοκέφαλο» σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ανά τον κόσμο έχουν προκαλέσει τα περιστατικά κλοπής αυτοκινήτων, που σημειώνονται σε καθημερινή βάση. Για να επιτύχουν, μάλιστα, τον σκοπό τους, οι σπείρες παραβιάζουν κάθε δικλίδα ασφαλείας, έχοντας ως «σύμμαχό» τους τη χρήση hi-tech συστημάτων.

Continental Trinamix System 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την τεχνολογία, ωστόσο, επιστρατεύουν και πολλές εταιρείες που δείχνουν αποφασισμένες να δώσουν τέλος στην παράνομη δράση των σπειρών, οι οποίες έχουν τρομοκρατήσει τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ.

Σημαντικές προσπάθειες για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου καταβάλλει - μεταξύ άλλων - και η εταιρεία Continental, που δείχνει έτοιμη να παρουσιάσει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου το οποίο αλλάζει τα δεδομένα και βάζει φρένο στη δράση των συμμοριών.

Continental Trinamix System 3

Ειδικότερα, οι πληροφορίες θέλουν την Continental να αποκαλύπτει ένα ακόμα πιο προηγμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπου, μέσω της ψηφιακής οθόνης πολυμέσων, το οποίο εκτός του ότι θα κρατά τους κλέφτες μακριά, θα επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να πραγματοποιεί ακόμα και ορισμένες από τις πληρωμές του.

Σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία υπέρυθρων και τρισδιάστατων καμερών Trinamix, η Continental ισχυρίζεται πως έχει δημιουργήσει το απόλυτο μηχάνημα, που μοιάζει σε μεγάλο ποσοστό με την αναγνώριση προσώπου που έχουν τα σύγχρονα smartphones.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Continental Trinamix System 4

Είναι ενδιαφέρον ότι το σύστημα αναγνωρίζει το ανθρώπινο δέρμα, αποτρέποντας, για παράδειγμα, τη δόλια χρήση φωτογραφιών ή ρεαλιστικών τρισδιάστατων μασκών του νόμιμου ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Ειδικότερα, με τη χρήση αλγορίθμων για τη μετατροπή ενός τμήματος της επιφάνειας του προσώπου, σε μαθηματικές ακολουθίες, μετρήσιμες στο χώρο, το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει γραμμές και πόρους στο δέρμα, που έχει στην πραγματικότητα το πρόσωπο.

Continental Trinamix System 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, ενσωματωμένη κάμερα στην οθόνη που είναι αόρατη στον οδηγό, χρησιμοποιείται για να παρακολουθεί με αποτελεσματικότητα το βλέμμα του οδηγού και να προειδοποιεί για την κούραση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αυτόνομης οδήγησης, αλλά και της πλήρους συνδεσιμότητας, θα υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης ασφαλών ψηφιακών συναλλαγών. Ειδικά σε parking, διόδια, πρατήρια καυσίμων, καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων και αγορών εφαρμογών.

Continental Trinamix System 6

Είναι προφανές πως θα χρειαστεί να κατασκευαστούν και οι κατάλληλες υποδομές για να υποστηριχτεί το εγχείρημα αυτό, κάτι που εξετάζεται «ζεστά» για τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ