Αποκαλυπτικό βίντεο: Κλέφτης δείχνει πώς κλέβεται ένα αυτοκίνητο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

κλοπή αυτοκινήτου

Youtuber «προσέλαβε» έναν κλέφτη προκειμένου να δείξει στους ακολούθους του πώς οι συμμορίες κλέβουν αυτοκίνητα σε χρόνο ρεκόρ.

Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό βίντεο που δείχνει το τρόπό με τον οποίο οι συμμορίες κλέβουν αυτοκίνητα μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα δημοσιεύθηκε στο Youtube.

Ο Mark McCann, ένας πρώην οδηγός αγώνων, και νυν Youtuber, προσέλαβε έναν πραγματικό κλέφτη προκειμένου αυτός να καταδείξει στους ακολούθους του το modus operandi των συμμοριών. Στόχος του Youtuber είναι να επιστήσει την προσοχή των οδηγών προκειμένου να μην… χάνουν τα πολύτιμα τετράτροχά τους.

Στο βίντεο ο κλέφτης επιχειρεί σε ένα Range Rover, το οποίο ανήκει στη μητέρα του Youtuber, ενώ σύμφωνα με τον πρώτο τα συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνονται στα πιο ευάλωτα στην κλοπή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Mark MacCann και ο κλέφτης παρακολουθούν στενά την πορεία του πολυτελούς SUV, το οποίο κάποια στιγμή σταθμεύσει στο χώρο πάρκινγκ ενός καταστήματος της γνωστής βρετανικής αλυσίδας σούπερμαρκετ Tesco.

Μόλις η οδηγός αποβιβαστεί από το όχημα και εισέλθει στο κατάστημα, ο κλέφτης αναλαμβάνει δράση, έχοντας ως «όπλο» του μια σύγχρονη συσκευή, η οποία, όπως αναφέρει είναι διαθέσιμη στο dark web κοστίζοντας περί τα 17.000 ευρώ.

Επιστρατεύοντας τη συγκεκριμένη συσκευή, ο κλέφτης αποκτά πρόσβαση στο Range Rover μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και πλέον το έδαφος είναι πρόσφορο προκειμένου να… γίνει καπνός, βρισκόμενος πίσω από το τιμόνι του μοντέλου.

Πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη συσκευή;

Όπως έχουμε γράψει, η πιο «καυτή» μέθοδος κλοπής αυτοκινήτων είναι η relay theft. Σε αυτή πρωταγωνιστούν δύο αναμεταδότες σήματος (relay boxes) που επικοινωνούν μεταξύ τους. Ειδικότερα, το ένα relay box αναζητά το σήμα από το ηλεκτρονικό κλειδί του οχήματος που βρίσκεται εντός μιας κατοικίας και το δεύτερο relay box «περιμένει» να λάβει το κλαπέν σήμα ώστε να επιτευχθεί η είσοδος στο όχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
κλοπή αυτοκινήτου

Στο εν λόγω βίντεο, η σύγχρονη και πανάκριβη συσκευή του κλέφτη λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Σε αντίθεση με τη μέθοδο relay theft, η εν λόγω συσκευή δεν υποκλέπτει το σήμα του κλειδιού του οχήματος. Αντιθέτως, επικοινωνεί κατευθείαν με το όχημα, επιτρέποντας στον κλέφτη να ξεκλειδώσει τις πόρτες και να εισέλθει στο όχημα. Ο συναγερμός του οχήματος δεν ενεργροποείται, μιας και αυτό «θεωρεί» ότι το ξεκλείδωμα των θυρών έγινε με νόμιμο τρόπο.

Εν συνεχεία, ο κλέφτης τοποθετεί μια συσκευή στη θύρα OBD (On-Board Diagnosis) και έπειτα ενεργοποιεί τον κινητήρα.

Όπως εξηγεί ο αετονύχης, υπό κανονικές συνθήκες, θα οδηγούσε το αυτοκίνητο σε μια απομονωμένη τοποθεσία προκειμένου να αφαιρέσει εκείνα τα εξαρτήματα του Range Rover που επιτρέπουν τον εντοπισμό του.

Πώς μπορώ να προστατεύσω το αυτοκίνητό μου;

Είναι γεγονός ότι οι κλέφτες έχουν στη διάθεσή τους όλο και περισσότερα high-tech όπλα προκειμένου να πετυχαίνουν τον σκοπό τους και να διαπερνούν τις ασπίδες προστασίες που υψώνουν οι κατασκευαστές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη μεριά τους οι οδηγοί συνιστάται να προτιμούν να σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους σε κλειστό χώρο πάρκινγκ (εφόσον διαθέτουν), ή διαφορετικά σε καλά φωτισμένα σημεία του δρόμου και να αποφεύγουν περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα. Επίσης, δεν πρέπει να αφήνουν αντικείμενα αξίας μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ σε περίπτωση που παρατηρήσουν οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια στη γειτονιά τους, καλό είναι να ενημερώσουν αμέσως την Αστυνομία.

Εμπόδια στον κλέφτη, τέλος, μπορούν να υψώσουν και αντικλεπτικοί μηχανισμοί, όπως το «μπαστούνι» που τοποθετείται εύκολα και γρήγορα στο τιμόνι.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ