Έτσι κλέβουν οδηγούς στα διόδια των Εθνικών Οδών- Το κόλπο που δεν υποψιάζεται κανείς

κλοπές στα διόδια

Ανενόχλητες δρουν οι συμμορίες, οι οποίες αποσπούν πολύτιμα αντικείμενα από τους οδηγούς, δίχως να γίνονται αντιληπτές.

Αστείρευτη φαίνεται πως είναι η φαντασία των αετονύχηδων, οι οποίοι δεν σταματούν να επινοούν νέους τρόπους προκειμένου να πιάνουν στον ύπνο τους ανυποψίαστους πολίτες.

Ένας από τους πλέον δημοφιλείς τόπους δράσης των συμμοριών είναι τα διόδια των εθνικών οδών, τα οποία επισκέπτονται ολοένα και με μεγαλύτερη συχνότητα και δη κατά τις περιόδους όπου καταγράφονται συχνές διελεύσεις οχημάτων.

Οι «επιθέσεις» των σπειρών στα διόδια αποτελεί ένα φαινόμενο που γνωρίζει μεγάλη έξαρση στην Ισπανία, όπου οι αστυνομικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από τους οδηγούς να έχουν τα… μάτια τους δεκατέσσερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το modus operandi των αετονύχηδων έχει ως εξής: Οι συμμορίες εντοπίζουν τα οχήματα που προσεγγίζουν τα ταμεία των διοδίων χωρίς υπάλληλο (σ.σ. όπου η πληρωμή γίνεται με κέρματα σε ειδική υποδοχή) και σταματούν με ένα ΙΧ ακριβώς από πίσω τους.

Μόλις ο οδηγός του IX-στόχου είναι… αφοσιωμένος στη ρίψη των κερμάτων στην υποδοχή, ένα μέλος της συμμορίας αποβίβαζεται από το πίσω όχημα και ξεφουσκώνει ένα από τα ελαστικά του ΙΧ-στόχου. Για να μην γίνουν ορατοί από το θύμα τους, συνήθως επιλέγουν το πίσω δεξιά ελαστικό.

Λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, ο οδηγός του οχήματος στόχου θα αντιληφθεί ότι υφίσταται πρόβλημα με το ελαστικό και σταθεμεύει σε ασφαλές σημείο προκειμένου να ελέγξει τι συμβαίνει.

Εκεί εμφανίζονται τα μέλη της συμμορίας, τα οποία υποδύονται τους «Καλούς Σαμαρίτες», προσφέροντας βοήθεια στον… άτυχο οδηγό.

Την ώρα που ένα μέλη από τη συμμορία βοηθάει θύμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ένας συνεργός του εισέρχεται στο ΙΧ-στόχο και αποσπά πολύτιμα αντικείμενα, όπως κινητά και τσάντες. 

Στη συνέχεια οι αετονύχηδες γίνονται καπνός, με το θύμα να μένει άναυδο με την απάτη στην οποία αποτέλεσε τον αρνητικό πρωταγωνιστή.

Ενδεικτικό της δράσης των συμμοριών είναι ένα βίντεο που είχε δημοσιεύσει  η Αστυνομία της Καταλονίας στην Ισπανία το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου να επιστήσει την προσοχή των οδηγών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ