Κλέβουν αυτοκίνητα με την πιο παράξενη συσκευή -Πώς ένα Game Boy έχει σπείρει τον τρόμο

Game Boy steal cars 1

Ένα νέο «όπλο» έχουν εντάξει οι συμμορίες στη φαρέτρα τους προκειμένου να αποκτούν πρόσβαση στα ΙΧ και να γίνονται καπνός μαζί τους.

Όσο οι αυτοκινητοβιομηχανίες υψώνουν τείχη προστασίας προκειμένου να προστατέψουν τα προϊόντα τους από τις κλοπές, τόσο οι επιτήδειοι βρίσκουν τρόπους προκειμένου να τα γκρεμίσουν.

Για την παραβίαση των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας οι αετονύχηδες προμηθεύονται gadget υψηλής τεχνολογίας που πολλές φορές δεν κινούν την παραμικρή υποψία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν κάποιες hi-tech συσκευές που έχουν ως… περιτύλιγμά τους την αθώα παιχνιδομηχανή “Nintendo Game Boy”.

Κλοπές αυτοκινήτων με game boy
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δαιμονοποίηση αυτής της δημοφιλούς παιχνιδομηχανής έγινε τον Οκτώβριο του 2021 όταν εξαρθρώθηκε σπείρα που προέβη στις κλοπές κάποιων Mitsubishi Outlander, σε γειτονιές του δυτικού Yorkshire στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι εν λόγω συσκευές φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκαν και για κάποια άλλα περιστατικά κλοπών, με αποτέλεσμα να φουντώσει η συζήτηση γύρω από αυτές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, κάποια «πειραγμένα» Game Boy κατασκευάζονταν από εταιρεία στη Βουλγαρία, η οποία τα παρουσίαζε ως νόμιμες συσκευές που επέτρεπαν στην πρόσβαση στο αυτοκίνητο σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του δεν μπορούσε να εισέλθει σε αυτό (π.χ. επειδή είχε αφήσει το κλειδί εντός ΙΧ και είχε κλειδωθεί έξω από αυτό).

Στον αντίποδα, το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου είχε διαφορετική άποψη σχετικά με τον σκοπό πίσω από την εξέλιξη της εν λόγω συσκευής, και έτσι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Κραυγή αγωνίας ύψωσε και ο Jack Cousens, μέλος της Βρετανικής Ένωσης Αυτοκινήτων: «Η πρόοδος αυτών των συσκευών σχετίζεται άμεσα με την πρόοδο της τεχνολογίας του αυτοκινήτου. Καθώς οι κατασκευαστές οχημάτων προσπαθούν να βρουν όλο και πιο προηγμένες λύσεις για τα μοντέλα τους, μια παρόμοια κούρσα εξοπλισμών ξετυλίγεται στον εγκληματικό υπόκοσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη την εν λόγω συσκευή είναι ότι σε αντίθεση με τους αναμεταδότες σήματος (relay boxes) δεν λειτουργούν δια της μεθόδου υποκλοπής του σήματος του ορίτζιναλ κλειδιού ενός αυτοκινήτου.

Κλοπές αυτοκινήτων με game boy

Αντιθέτως, οι… μοχθηρές συσκευές Game Boy λειτουργούν ακριβώς όπως το κλειδί ενός ΙΧ. Ειδικότερα μπορούν να παράγουν ένα σήμα το οποίο είναι πλήρως συμβατό με την «εντολή» που δίνεται στην κλειδαριά του ΙΧ όταν τραβάμε το χερούλι της πόρτας.

Με αυτό τον τρόπο οι σπείρες καταφέρνουν να εισέλθουν στο εσωτερικό ενός ΙΧ, να εκκινήσουν τον κινητήρα και να γίνουν… καπνός.

Όσον αφορά, τέλος, το κόστος της συγκεκριμένης συσκευής, αυτή σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ανέρχεται σε περίπου 25.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ