Εγκαταλελειμμένη σπάνια Bugatti τινάζει τη μπάνκα στον αέρα σε δημοπρασία

bugatti

Υπερσπάνια κλασική Bugatti κατασκευής 1937, που παρέμεινε κλεισμένη σε σκονισμένο γκαράζ για 50 ολόκληρα χρόνια, πουλιέται μέσω δημοπρασίας, σε αστρονομικό ποσό.

Ο Dr Harold Carr αγόρασε το εικονιζόμενο αυτοκίνητο πριν από 86 χρόνια και αφού το οδήγησε ελάχιστες φορές το αποθήκευσε σε φυλασσόμενο χώρο. Πρόκειται για μια Bugatti Type 57S ’37, η οποία βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα μαζί με ένα drone του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ιατρικό εξοπλισμό, 1.500 κασόνια μπίρες και εκατοντάδες αποδείξεις.

bugatti b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν λοιπόν ο ιδιοκτήτης αυτής της αγέρωχης καλλονής απεβίωσε το 2017, στα 89 του χρόνια, βγήκε η ιστορία του συγκεκριμένου οχήματος στην επιφάνεια. Πρώτος κάτοχος φέρεται να ήταν κάποιος λάτρης των αγώνων, ονόματι Earle Howe, που διετέλεσε και πρόεδρος της βρετανικής λέσχης οδηγών αγώνων.

Αφού άλλαξε χέρια αρκετές φορές, το 1955 ήρθε η σειρά του Dr Carr, ο οποίος πλήρωσε 895 λίρες εκείνη την εποχή, περίπου 33.000 λίρες σήμερα, για να το πάρει από τον λόρδο Ridley. Όπως αναφέρει στην Daily Mail, ο ανιψιός και κληρονόμος του αποθανόντος που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, οι οικείοι του γνώριζαν για κάποια αυτοκίνητα, αλλά κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς ήταν.

bugatti c

Η Bugatti Type 57S μπορούσε να αναπτύξει 130 μίλια/ώρα, την στιγμή που τα υπόλοιπα μοντέλα της εποχής μετά βίας έπιαναν τα 50 μίλια/ώρα. Εν τέλει, άγγιξε τα 3.043.293 λίρες (περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ) όταν και δημοπρατήθηκε στην έκθεση Bonham’s Retromobile. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ