Αυτά είναι τα νέα κίτρινα πλέγματα που μπαίνουν στους δρόμους της Ελλάδας -Το πρόστιμο που περιμένει τους οδηγούς

yellow box δρόμος Θεσσαλονίκη

Σε δρόμο της Θεσσαλονίκης έκανε την εμφάνισή του ένα κίτρινο πλέγμα που προκάλεσε απορίες στους οδηγούς σχετικά με τη χρησιμότητά του.

Αυξημένη συνεχίζει να είναι η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης, με τις αρμόδιες αρχές να προχωρούν στην εφαρμογή μέτρων για την εξομάλυνση των μετακινήσεων των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, στους δρόμους τοποθετήθηκαν κάποιες παράξενες κίτρινες γραμμές που ήδη προκάλεσαν απορίες στους κατοίκους σχετικά με τη χρησιμότητά τους.

Πρόκειται για τα λεγόμενα yellow boxes, δηλαδή ειδικές διαγραμμίσεις με τετράγωνο σχήμα και κίτρινο χρώμα, τα οποία τοποθετούνται σε διασταυρώσεις και υποδεικνύουν στους οδηγούς ότι δεν πρέπει να σταματούν σε αυτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
yellow box θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, όταν ο οδηγός πλησιάζει σε διασταύρωση όπου υπάρχει yellow box και παρατηρεί ότι ο δρόμος όπου θέλει να κινηθεί είναι ήδη γεμάτος με οχήματα, απαγορεύεται να προχωρήσει, ακόμα και αν τα φανάρια το επιτρέπουν. Αντιθέτως, θα πρέπει να περιμένει έως ότου απελευθερωθεί το οδόστρωμα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του έργου «Παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης».

Όπως είχε δηλώσει προ ολίγων μηνών, κατά την αναγγελία της δημιουργίας αυτών των κίτρινων πλεγμάτων, η Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, με αυτή τη λύση δεν θα διακόπτεται η κυκλοφορία στις διασταυρώσεις και θα βελτιωθούν σημαντικά οι κυκλοφοριακές συνθήκες.

yellow box θεσσαλονίκη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο yellowbox μπήκε στον κόμβο Πολυτεχνείου – 26ης Οκτωβρίου στα Δικαστήρια, ενώ θα ακολουθήσουν τα παρακάτω σημεία:

•Κόμβος Πολυτεχνείου – 26ης Οκτωβρίου (Δικαστήρια)

•Κόμβος Πλατείας ΧΑΝΘ

•Κόμβος 3ης Σεπτεμβρίου με Βασ. Γεωργίου και με Λεωφόρο Στρατού

•Κόμβος Μοναστηρίου – Λαγκαδά- 26ης Οκτωβρίου

•Κόμβος Εγνατίας – Δωδεκανήσου – Δημητρίου Καραολή

•Κόμβος Πολυτεχνείου – Δωδεκανήσου – Σαλαμίνος

•Κόμβος Σαλαμίνος – Κουντουριώτου και

•Κόμβος Εγνατία – Αγγελάκη – Εθνικής Αμύνης (Συντριβάνι).

Το πρόστιμο για όποιον «πιάνεται» από την Τροχαία να είναι σταματημένος πάνω σε κίτρινο πλέγμα ανέρχεται σε 80 ευρώ, αλλά σύμφωνα με ειδησεογραφικά Μέσα της Θεσσαλονίκης, σε πρώτη φάση θα υπάρξει μια περίοδος χάριτος, μέχρι οι οδηγοί να αντιληφθούν τη σημασία του μέτρου.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Thestival.gr

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ