Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Πόσοι και πότε θα λάβουν την επιδότηση;

electric-car-money11

Αποδεσμεύθηκαν κονδύλια ύψους 700.000 ευρώ με αποτέλεσμα να μπορέσουν να κατατεθούν στην πλατφόρμα 330 νέες αιτήσεις.

Με αμείωτη ένταση συνεχίσουν τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να ξεκαθαρίζουν τις παλαιές αιτήσεις για τις οποίες έχουν δεσμευθεί τα χρήματα της κάθε μίας επιδότησης αλλά οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί. 

Ωστόσο στις 23 Νοεμβρίου το «χρώμα του χρήματος» 926 δικαιούχοι καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ολοκλήρωσε τις διαδικασίες έγκρισης και από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπεγράφη η Απόφαση που αφορά στην καταβολή της ενίσχυσης 1.798.493,42 ευρώ της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά - β’ κύκλος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προβλεπόμενη πληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες δόθηκαν επιδοτήσεις ύψους 1.283.920,84 ευρώ, σε 676 δικαιούχους του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν γίνει δεκτές 330 νέες αιτήσεις ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποδεσμευθούν επιπλέον 700.000 ευρώ τα οποία προορίζονται να καλύψουν και νέες αιτήσεις επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Carandmotor.gr.

Πάντως την προηγούμενη εβδομάδα μετά από ενέργειες του ΥΠΥΜΕ αποδεσμεύτηκαν κονδύλια ύψους 173.000 ευρώ από ανενεργές αιτήσεις με αποτέλεσμα να γίνουν δεκτές 125 νέες αιτήσεις.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνει ότι συνεχίζουν την προσπάθεια για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, με πολιτική βούληση και μεθοδικότητα. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ