Κινητό στο αυτοκίνητο; Έρχονται νέες κάμερες εντοπισμού

Κάμερες για κινητό

Ένα νέο όπλο θα έχουν στα χέρια του οι αστυνομικές δυνάμεις της Γερμανίας, το οποίο θα επιτρέπει τον εντοπισμό των οδηγών που χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο στο αυτοκίνητο.

Την τεχνολογία επιστρατεύουν οι αστυνομικές δυνάμεις σε ολόκληρο τον πλανήτη με σκοπό να καταπολεμήσουν το καταστροφικό φαινόμενο της χρήσης του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η Γερμανία, η οποία τοποθετεί ειδικές κάμερες στους δρόμους, οι οποίες όχι μόνον θα εντοπίζουν του οδηγούς που χρησιμοποιούν το κινητή τους τηλέφωνο στο αυτοκίνητό τους αλλά και θα τους καταγράφουν ώστε αυτομάτως να βεβαιώνεται και η παράβαση.

Κάμερες για κινητό
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η λειτουργία των συγκεκριμένων καμερών είναι παρόμοια με εκείνων που αναλαμβάνουν να εντοπίσουν τους οδηγούς που κινούνται με υπερβολική ταχύτητα, με τη διαφορά ότι το οπτικό υλικό θα προέρχεται και από το εσωτερικό του οχήματος, βεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Το προηγμένο σύστημα εντοπισμού των καμερών θα διαβάζει τη θέση των χεριών στο τιμόνι του αυτοκινήτου κι αν ο οδηγός κρατάει κάποιο άλλο αντικείμενο στα χέρια του. Τα ύποπτα περιστατικά θα «φωτογραφίζονται» και το οπτικό υλικό στη συνέχεια θα αξιολογείται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι πρώτες συσκευές δοκιμάζονται ήδη και την 1η Ιουνίου πρόκειται να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στους δρόμους της Γερμανίας. Σε ό,τι αφορά το πρόστιμο, αυτό θα ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ ο οδηγός θα «συλλέγει» και έναν πόντο ποινής.

Κάμερες για κινητό
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις αρχές άλλωστε, σκοπός δεν είναι η επιβολή εξαντλητικών ποινών, αλλά ο τερματισμός μιας κακής συνήθειας η οποία αποτελεί ένα από τα βασικά αίτια τροχαίων ατυχημάτων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάλογες κάμερες λειτουργούν στους δρόμους της Αυστραλίας και της Ολλανδίας, ενώ στην αναβάθμιση του τεχνικού εξοπλισμού τους προχωρούν και οι αστυνομικές δυνάμεις της Γαλλίας.   

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ