Κινητήρας χωρίς λάδι -Ιάπωνας ή Γερμανός ο πιο ανθεκτικός (Video)

BMW Engine

Ένα… μαρτυρικό τεστ σκαρφίστηκαν οι συντελεστές του Carwow, αφαιρώντας το λάδι από δύο κινητήρες και μετρώντας στη συνέχεια την ανθεκτικότητά τους.

Είναι γνωστό πως το λάδι, ανεξαρτήτως συνθέσεως, αποτελεί προαπαιτούμενο για την ορθή λειτουργία ενός κινητήρα και την μακροημέρευσή του.

Η απουσία του μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες σε έναν κινητήρα και να οδηγήσει ακόμα και στην ολική καταστροφή του, είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό λοιπόν να μην αμελούμε την έγκαιρη αντικατάστασή του και να προχωράμε σε τακτικούς ελέγχους ώστε να είμαστε σίγουρη όχι μόνον για την ποιότητα αλλά και για την ποσότητά του.

Στη συνέχεια της ιστορίας μας θα δούμε τι μπορεί να συμβεί σε έναν κινητήρα που δεν έχει σταγόνα… λαδιού σε ένα άτυπο ντέρμπι ανάμεσα στη γερμανική και την ιαπωνική σχολή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο παρακάτω video, λοιπόν, δύο V8 κινητήρες καλούνται να λειτουργήσουν χωρίς λάδι και να αποδείξουν ποιος από τους δύο θα αποδειχθεί πιο ανθεκτικός στην έλλειψη λιπαντικής ουσίας.

Το γερμανικό στρατόπεδο εκπροσωπεί η BMW και το οκτακύλινδρο σύνολο των 4,3 λίτρων, ενώ τους Ιάπωνες καλείται να υπερασπιστεί ο V8 κινητήρας της Lexus με χωρητικότητα 3,6  λίτρων.

Μετά την αφαίρεση του λαδιού και οι δύο κινητήρες κλήθηκαν να υπηρετήσουν τον γνωστό τους ρόλο σε μια μονομαχία, η οποία θα είχε μόνον έναν νικητή.

Με τα χρονόμετρα ανά χείρας, οι συντελεστές του Carwow ξεκίνησαν τη μαρτυρική διαδικασία από την οποία το οκτακύλινδρο σύνολο της Lexus τέθηκε εκτός σε μόλις 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα.

Όσο για τον κινητήρα της BMW, σας προτρέπουμε να παρακολουθήσετε το video καθώς όπως στα περισσότερα ντέρμπι, έτσι και σε αυτό, το αποτέλεσμα είναι… ανατρεπτικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ