Άφησες τον κινητήρα να δουλεύει στο ρελαντί -Πού και γιατί κινδυνεύεις με πρόστιμο

start button τι γίνεται αν το πατήσω όταν κινούμαι

Φρένο στην άσκοπη λειτουργία ενός κινητήρα επιχειρούν να βάλουν πολλά ευρωπαϊκά κράτη, θεσπίζοντας χρηματικές ποινές για εκείνους που θα αφήνουν να δουλεύουν τα αυτοκίνητά τους στο ρελαντί.

Η λογική λέει ότι όταν ένας κινητήρας δεν προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ένα αυτοκίνητο σβήνει, μια κίνηση η οποίο όχι μόνο εξοικονομεί καύσιμο αλλά και περιορίζει τους εκλυόμενους ρύπους.

Αυτή άλλωστε είναι και η λογική πίσω από τα συστήματα start&stop, τα οποία διακόπτουν αυτόματα τη λειτουργία ενός κινητήριου συνόλου όταν αυτή δεν κριθεί απαραίτητη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που δεν ακολουθούν τη συγκεκριμένη πρακτική, αφήνοντας έναν κινητήρα να δουλεύει ακόμα και στην περίπτωση που η λειτουργία του δεν προσφέρει κάτι.

Αυτήν ακριβώς την «κακή» συνήθεια έχουν βάλει στο στόχαστρο χώρες της Ευρώπης, θεσπίζοντας πρόστιμα τα οποία θα επιβάλλονται σε εκείνους που θα κρατούν σε λειτουργία τον κινητήρα ενός αυτοκινήτου όταν αυτό είναι έστω και προσωρινά σταθμευμένο.

Μετά την Ελβετία και την Ιταλία είναι η σειρά της Γαλλίας να απαγορεύσει τη διατήρηση ενός μοτέρ στο ρελαντί χωρίς προφανή λόγο, προβλέποντας πρόστιμο ύψους 135 ευρώ για τους παραβάτες.

Η αρχή έγινε από την πόλη Nανσί, όπου ο Δήμαρχος έθεσε σε εφαρμογή έναν νόμο που υπήρχε από το 1963, δίνοντας το δικαίωμα στους δημοτικούς αστυνομικούς να βεβαιώνουν πρόστιμα σε εκείνους που δεν διακόπτουν τη λειτουργία του κινητήρα στο αυτοκίνητό τους, όταν αυτό δεν βρίσκεται επί του οδοστρώματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απαγόρευση αυτή δεν ισχύει προφανώς για τα οχήματα άμεσης επέμβασης, ωστόσο, δεν εξαιρεί τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα που κάνουν χρήση του συστήματος κλιματισμού και ως εκ τούτου διατηρούν σε λειτουργία τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ανάλογο πρόστιμο έχει θεσπιστεί και στην Ιταλία με ύψος του να κυμαίνεται μεταξύ 223 και 444 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ