Ραντάρ ταχύτητας και σε αυτοκίνητα ιδιωτών - Εντόπισαν 14.000 παραβάτες οδηγούς

radar-mobile

Ιδιωτικά αυτοκίνητα εφοδιασμένα υψηλή τεχνολογία και κάμερες έχουν ριχθεί στη «μάχη» ενάντια σε όσους κινούνται με υπερβολική ταχύτητα και όχι μόνο...

Ένα νέο τρόπο να «συλλαμβάνει» τους παραβάτες οδηγούς που κινούνται με υπερβολική ταχύτητα και όχι μόνο υιοθέτησαν οι Γαλλικές Αρχές με στόχο τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων αλλά και την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Ειδικότερα σε πολλές Νομαρχίες της Γαλλίας κυκλοφορούν συμβατικά αυτοκίνητα τα οποία φέρουν ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό και ουσιαστικά αποτελούν κινητά φωτογραφικά ραντάρ τα οποία εντοπίζουν και φωτογραφίζουν τους παραβάτες οδηγούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από τις Γαλλικές Αρχές καθώς από το 2022 έχει αυξηθεί το ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Μάλιστα μόνο στην Περιφέρεια της Charente από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, έχουν καταγραφεί εννέα θάνατοι ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022 είχαν καταγραφεί μόλις τέσσερις.

Οι λόγοι των θανατηφόρων τροχαίων είναι η υπερβολική ταχύτητα, η κατανάλωση αλκοόλ και η μη τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αντιμέτωπη με αυτή την επικίνδυνη αύξηση, η Νομαρχία αποφάσισε να αυξήσει τους ελέγχους μέσω ιδιωτικών αυτοκινήτων ραντάρ. Τα κινητά ραντάρ το 2022 κάλυψαν 172.000 χιλιόμετρα και κατέγραψαν 14.000 παραβάσεις κυρίως για υπερβολική ταχύτητα. Να τονίσουμε πως τα κινητά ραντάρ κινήθηκαν μόνο σε τρεις βασικούς επαρχιακούς δρόμους και όχι σε αυτοκινητόδρομους!

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ