Κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανατράπηκε στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης (+video)

atixima kineziko ilektrik

Μετ’ εμποδίων διεξάχθηκε για πολλή ώρα η κυκλοφορία στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης, λόγω της ανατροπής κινεζικού αμιγώς ηλεκτρικού microcar.

Σε μεγάλη ταλαιπωρία υποβλήθηκαν πριν από λίγες ώρες οι οδηγοί που κυκλοφορούσαν στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, λόγω ατυχήματος στον κλάδο προς ανατολικά, πριν από το τούνελ.

Όχημα που κινούνταν στη μεσαία λωρίδα ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να προκληθούν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μετ’ εμποδίων.

Με βάση, μάλιστα, τη φωτογραφία αλλά και το βίντεο που δημοσίευσε το «Ράδιο Θεσσαλονίκης», το όχημα που πρωταγωνίστησε στο συμβάν ήταν ένα κίτρινο ηλεκτρικό microcar κινεζικής κατασκευής.

Οδηγοί άλλων διερχόμενων οχημάτων έσπευσαν αμέσως στο σημείο που ντελαπάρισε το όχημα, ώστε να διαπιστώσουν αν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά και να απομακρύνουν το όχημα από τη μέση του δρόμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν τα αίτια του συμβάντος παραμένουν άγνωστα. Παρ’ όλα αυτά το συγκεκριμένο περιστατικό φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο τη συζήτηση για το πόσο ασφαλή είναι τα κινεζικά οχήματα τέτοιο τύπου.

Αυτό διότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, και ως εκ τούτου οι επιβάτες τους βρίσκονται διαρκώς εκτεθειμένοι σε μεγάλους κινδύνους.

Παρ’ όλα αυτά πρέπει να τονίσουμε ότι τα οχήματα τέτοιου τύπου απαγορεύονται να κυκλοφορούν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, μιας και η ανώτατη ταχύτητά τους είναι μικρότερη από το κατώτατο όριο ταχύτητας.

Πηγή: Ραδιο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ