Ποιες κινεζικές μάρκες θέλουν να κατασκευάσουν εργοστάσιο στην Τουρκία;

indu

Η γειτονική χώρα φαίνεται ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες BYD και Chery ενώ διαπραγματεύονται με ακόμη δύο.

Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τις κινεζικές BYD, Chery για εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, όπως δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας Φατίχ Κατσίρ μιλώντας στο Bloomberg News.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξάγει έρευνα για το αν τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα λαμβάνουν επιδοτήσεις, οι οποίες στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό και απαιτείται η επιβολή επιπλέον δασμών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν. Έχουμε προχωρήσει πολύ και με τους δύο», δήλωσε ο Κατσίρ, σύμφωνα με το Bloomberg, προσθέτοντας ότι διεξάγονται επίσης χωριστές διαπραγματεύσεις με την SAIC Motors, στην οποία ανήκει η MG Motor, καθώς και με την Great Wall Motor.

Οι BYD, Chery και Great Wall Motors δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του Reuters να σχολιάσουν, ενώ δεν κατέστη δυνατή η άμεση επικοινωνία με τη SAIC.

«Υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από παγκόσμιες μάρκες για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Τουρκία. Η συμμετοχή της Τουρκίας στην τελωνειακή ένωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθεί να είναι μεγάλο πλεονέκτημα για πολλές παγκόσμιες μάρκες», είχε δηλώσει προηγουμένως ο Κατσίρ.

Το 2023 η Τουρκία είχε επιβάλει πρόσθετους δασμούς 40% στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ