Κίνδυνος φωτιάς για το νέο Kia Sportage - Ποιος είναι ο λόγος;

Kia Sportage 2022 1

Δεκάδες χιλιάδες ολοκαίνουργια Kia Sportage αναγκάζεται να ανακαλέσει η κορεατική εταιρεία, λόγω αυξημένων πιθανοτήτων πρόκλησης φωτιάς.

Συνεχίζονται οι ανακλήσεις για μοντέλα της Kia που σχετίζονται με την πιθανότητα πρόκλησης φωτιάς κατά τη λειτουργία τους, με τη νοτιοκορεατική εταιρεία να προχωρά σε επίσημη ανάκληση δεκάδων χιλιάδων οχημάτων.

Πρόκειται για ολοκαίνουργια Kia Sportage, στα οποία διαπιστώθηκε πρόβλημα στην μπαταρία των οχημάτων, και συγκεκριμένα στο θετικό πόλο της μπαταρίας. Ο τελευταίος κατά τη διάρκεια της οδήγησης μπορεί να αποσυνδεθεί και να οδηγήσει σε παύση λειτουργίας του κινητήρα, και στη χειρότερη περίπτωση στην πρόκληση φωτιάς.

Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του o Εθνικός Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NHTSA), «η παύση λειτουργίας του κινητήρα αυξάνει τις πιθανότητες πρόκλησης ατυχήματος, και η φωτιά αυξάνει τις πιθανότητες πρόκλησης τραυματισμού».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, προσθέτει ότι ο εκτιμώμενος αριθμός Kia Sportage τα οποία επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη δυσλειτουργία ανέρχεται σε 19.701, με ημερομηνία κατασκευής 12 Ιανουαρίου 2022 - 8 Αυγούστου 2022.

Kia Sportage φωτιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οδηγοί των οχημάτων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την μπαταρία, ενδέχεται να δουν αναμμένο το σχετικό λαμπάκι στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου τους.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που επηρεάζονται από το συγκεκριμένο πρόβλημα θα λάβουν επιστολή ειδοποίησης μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου, ώστε να επισκεφτούν με το όχημά τους μία αντιπροσωπεία της Kia.

Αφορμή για την ανάκληση των 19.701 οχημάτων της Kia στάθηκε ένα περιστατικό στις 11 Μαίου του 2022, όταν ένας ιδιοκτήτης Sportage εξέφρασε τα παράπονά του σχετικά με την αδυναμία εκκίνησης του οχήματός του.

Αφού διαπιστώθηκε πρόβλημα στον εναλλάκτη του οχήματος, την πολλαπλή εισαγωγής, αλλά και στην καλωδίωση, ο έμπορος απέστειλε σχετική έκθεση στην Kia Βόρεια Αμερικής (Kia ΝΑ) και Kia Georgia.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Kia Sportage φωτιά

Έκτοτε τα Kia Sportage εισήλθαν στο μικροσκόπιο της νοτιοκορεατικής εταιρείας, η οποία εν τέλει διαπίστωσε ότι ενέχει ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς σε δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος Hyundai αναγκάζεται να ανακαλέσει αυτοκίνητά του λόγω αυξημένων πιθανοτήτων πρόκλησης φωτιάς. Τον περασμένο Μάρτιο, το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Μεταφορών της χώρας ανακοίνωσε ότι ισχύει ανάκληση για 727.226 μοντέλα της Hyundai και της Kia. -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ο λόγος για την ανάκληση αφορούσε στο ενδεχόμενο φωτιάς που μπορεί να προκληθεί λόγω υπερθέρμανσης στο ηλεκτρικό σύστημα θέρμανσης των αυτοκινήτων, η οποία μπορεί να εμφανιστεί όταν η θερμοκρασία αυξηθεί.

Πηγή: NHTSA, BloombergLaw

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ