Κηφισός ώρα μηδέν: Το βίντεο που αποκαλύπτει το καθημερινό χάος

χάος στη λεωφόρο Κηφισού

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση, τα τροχαία ατυχήματα και η παράνομη χρήση της Λ.Ε.Α. συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για δεκάδες χιλιάδες οδηγούς καθημερινά.

Σε έναν εφιάλτη δίχως τέλος υποβάλλονται καθημερινά οι οδηγοί στη λεωφόρο Κηφισού, δεδομένου ότι η κυκλοφοριακή ασφυξία έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος αυτής της κεντρικής αρτηρίας. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μετ’ εμποδίων, και οι οδηγοί καλούνται να εξοπλιστούν με Ολύμπια υπομονή.

Με δεδομένο ότι διατρέχει πλήθος συνοικιών του λεκανοπεδίου και συνδέεται με άλλους βασικούς άξονες, δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο Κηφισός αποτελεί τον δρόμο με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ελλάδα. 

Λεωφόρος Κηφισού χάος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, το «Ποτάμι» υποδέχεται καθημερινά περίπου 152.000 οχήματα, οι οδηγοί των οποίων αντιμετωπίζουν μια… κόλαση δίχως διαφυγή.

Το χάος στον Κηφισό έχει απασχολήσει κορυφαίους συγκοινωνιολόγους, οι οποίοι έχουν εστιάσει στους παράγοντες που μετατρέπουν τον Κηφισό σε λεωφόρο των... στεναγμών. Παρά τη συγκροτημένη δέσμη προτάσεων που έχουν καταθέσει, ουσιαστική λύση δεν έχει ακόμα δοθεί, και ως εκ τούτου η κυκλοφοριακή ασφυξία διαιωνίζεται.

https://youtu.be/YUeP-BaB7II

Το εφιαλτικό σκηνικό στον Κηφισό αποτυπώνεται ανάγλυφα σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Youtube από το κανάλι “Michael Miller / Millerium. Πλάνα από drone δείχνουν την ροή της κυκλοφορίας που γίνειται με ρυθμούς… χελώνας, αλλά και το καθεστώς ζούγκλας που επιβάλλουν ορισμένοι οδηγοί, κάνοντας παράνομη χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης, περιφρονώντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και τις ανάγκες που εξυπηρετεί η λωρίδα αυτή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μήκος 14 χλμ., o Κηφισός - όπως έχει επικρατήσει να λέγεται - ξεκινά από την περιοχή της Κηφισιάς και διατρέχει πλήθος δήμων και συνοικιών της Αττικής, καταλήγοντας στον Φαληρικό όρμο, όπου και συνδέεται με τη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Συνδέεται, τέλος, με άλλους κύριους οδικούς άξονες, όπως την Αττική Οδό, την Ιερά Οδό, τη Λ. Αθηνών.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ