Κηφισός: Το «βασίλειο» των παραβιάσεων της Λ.Ε.Α.

Λ.Ε.Α.

Εκατοντάδες είναι οι οδηγοί που παραβιάζουν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης στον Κηφισό τις ώρες αιχμής εμποδίζοντας περιπολικά και ασθενοφόρα να επιτελέσουν το επιχειρησιακό τους έργο.

Αποφασισμένος να βάλει οριστικό τέλος στην παραβίαση της ΛΕΑ – με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στην Εθνική Οδό – εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με δηλώσεις του Τάκη Θεωδορικάκου, το νομικό πλαίσιο για τους παραβάτες οδηγούς θα αλλάξει σύντομα (δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις πληροφορίες). Και ενώ το θέμα του τραγικού δυστυχήματος στη ΛΕΑ με θύμα 59χρονο βρίσκεται ακόμη στην επικαιρότητα, οι παραβάσεις στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης όχι μόνο μειώνονται, αλλά αυξάνονται με καταιγιστικό ρυθμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της άναρχης κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή είναι ο Κηφισός. Σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, με χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά, σε κάθε στιγμή μπορεί κάποιος να απαθανατίσει εκατοντάδες παραβάτες που κινούνται στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης πραγματοποιώντας ταυτόχρονα επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να κερδίσουν…κάποια λεπτά αναμονής στο έντονο μποτιλιάρισμα.

παραβίαση λεα

Οι ελάχιστες εικόνες που ήρθαν στα χέρια μας από αναγνώστη είναι μόνο μικρό δείγμα της καθημερινής, πλέον, κατάστασης που σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε υπηρεσιακά οχήματα ανάγκης τα οποία είναι αδύνατον να κινηθούν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Φυσικά, θα ήταν έξω από τη σφαίρα της πραγματικότητας να απαιτήσουμε την παρουσία περιπολικού για κάθε 100 μέτρα του εθνικού οδικού δικτύου, ώστε να περιοριστούν οι παραβάσεις. Ωστόσο, αν στις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείου – το οποίο έχει αποδείξει πως σε τέτοιες περιπτώσεις αντιδρά ταχύτατα – είναι η άμεση λύση του προβλήματος με ηλεκτρονικά μέσα, θα ήταν μια καλή αρχή η τοποθέτηση κάποιων καμερών στον Κηφισό και ενδεχομένως η αυστηροποίηση των προστίμων για τους παραβάτες της Λ.Ε.Α.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
παράβαση λεα

Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για την κίνηση στη Λ.Ε.Α.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι οδηγοί που χρησιμοποιούν με οποιονδήποτε τρόπο την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, έστω και για ελάχιστο χρόνο, όπως για παράδειγμα να προσπεράσουν προπορευόμενα οχήματα, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες, καθώς και με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.

Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ