Κι όμως οι Γερμανοί «κλέβουν» το κράτος τους -Το μεγάλο σκάνδαλο με τις επιδοτήσεις

Γερμανικές επιδοτήσεις σκάνδαλο

Περισσότεροι από 115.000 Γερμανοί εισέπραξαν επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου για περισσότερα από ένα οχήματα, τα οποία στη συνέχεια... αποχωριστήκαν με το αζημίωτο.

Πέρα από φίλοι μας, οι Γερμανοί φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ικανοί στο να αξιοποιούν έστω και τα μικρά παραθυράκια που αφήνει το «καλοκουρδισμένο» γερμανικό κράτος, προς όφελος των ιδίων.

Αυτού τουλάχιστον αποδεικνύει ένα νέο σκάνδαλο το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά περίπου 115.000 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, οι αρμόδιες οικονομικές αρχές βρίσκονται μπροστά στην αποκάλυψη μιας τεράστιας οικονομικής απάτης, η οποία έκανε πλουσιότερους δεκάδες χιλιάδες Γερμανούς, ζημιώνοντας τα ταμεία του κράτους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γερμανικές επιδοτήσεις σκάνδαλο

Οι πρώτες πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι 115.376 Γερμανοί απέκτησαν μέσα στο 2022 περισσότερα από ένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αξιοποιώντας την αντίστοιχη κρατική επιδότηση που προσφέρει η γερμανική κυβέρνηση αλλά και την αδυναμία του μηχανισμού έγκρισης να τους απορρίψει.

Το κίνητρο πίσω από αυτήν την οικονομική απάτη βρίσκεται προφανώς το κέρδος που προκύπτει από τη μεταπώληση του αυτοκινήτου σε υψηλότερη τιμή εντός ή εκτός γερμανικών συνόρων μετά και το πέρας εκείνης της περιόδου στην οποία απαγορεύεται μια τέτοιου είδους «συναλλαγή».

Γερμανικές επιδοτήσεις σκάνδαλο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα η αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής ανάγκασε τις γερμανικές αρχές να προχωρήσουν στην αναθεώρηση του προγράμματος επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ειδικότερα στον διπλασιασμό της περιόδου απαγόρευσης της μεταπώλησής τους, από τους 6 στους 12 μήνες.

Μια ακόμα αλλαγή η οποία πραγματοποιήθηκε από τις αρχές του χρόνου στο πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία ήταν η μείωση του μέγιστου ποσού στα 4.500 ευρώ και ο αποκλεισμός των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων.

Γερμανικές επιδοτήσεις σκάνδαλο

Επιστρέφοντας στο σκάνδαλο των γερμανικών επιδοτήσεων, η δημοσιονομική «τρύπα» η οποία άνοιξε η κακή συνήθεια των Γερμανών να αγοράζουν δύο ή περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στη συνέχεια να προχωρούν στην πώλησή τους υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ και μένει να αποδειχθεί αν οι γερμανικές αρχές πρόκειται να κινηθούν νομικά διεκδικώντας την επιστροφή του ποσού με το οποίο επιδοτήθηκαν διπλά και τριπλά οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων ή αν απλώς θα αποδεχθούν την ήττα τους, κλείνοντας πονηρά το μάτι στις αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ