Κι όμως η βασίλισσα Ελισάβετ αγαπούσε τις Mercedes

Mercedes Elizabeth

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στις δημόσιες εμφανίσεις της εκτός των βρετανικών συνόρων, η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεγε το «άστρο», γυρνώντας την πλάτη στα τετράτροχα με καταγωγή τη Μ. Βρετανία.

Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή του «παλατιού» να μεταφερθεί η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ από το κάστρο του Μπαλμόραλ, όπου άφησε την τελευταία πνοή της, στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, με μια Mercedes-Benz και όχι ένα τετράτροχο βρετανικής καταγωγής, είναι ενδεικτική των συμβολισμών που κουβαλάει το «στέμμα» για το Ηνωμένο Βασίλειο και τους κατοίκους του.

Μπορεί, λοιπόν, η επιλογή μιας Mercedes για τη μεταφορά της Ελισάβετ εντός βρετανικού εδάφους να θεωρήθηκε από τους περισσότερους ατυχής, ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η βασίλισσα βρέθηκε υπό την… προστασία του γερμανικού άστρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mercedes Elizabeth

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η βασίλισσα Ελισάβετ με τον σύζυγό της Φίλιππο, απαθανατίστηκαν στο εσωτερικό της γνωστής και ως «Super Mercedes» κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Όσλο.

Η Mercedes W150, η οποία παράχθηκε από το 1938 έως και το 1943 ανήκε στον βασιλιά Haakon της Νορβηγίας και παραχωρήθηκε στο βασιλικό ζεύγος για τις μετακινήσεις του στο Όσλο το μακρινό 1955.

Mercedes Elizabeth

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή ωστόσο δεν ήταν η μοναδική φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ εμπιστεύθηκε μια Mercedes για τις μετακινήσεις της. Το 1963 Ελισάβετ και Φίλιππος θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους επίσκεψη στη Γερμανία.

Η παρουσία του βασιλικού ζεύγους στους δρόμους του Μονάχου δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και αυτό οφείλεται εν μέρει στη Mercedes με την οποία επέλεξαν να μετακινηθούν.

Mercedes Elizabeth

Μια ειδικά διαμορφωμένη Mercedes Pulman 600, η οποία εξασφάλιζε στο βασιλικό ζεύγος απρόσκοπτη θέα στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Βαυαρίας και του Βερολίνου.

Η συγκεκριμένη Mercedes-Benz 600 Pulman ήταν μία από τις 59 που έφεραν την υπογραφή του οίκου Landaulet, αποτελώντας μια ξεχωριστή προσθήκη στη συλλογή των απανταχού συλλεκτών ιστορικών οχημάτων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Mercedes Elizabeth
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για του λόγου το αληθές, η βασιλική Mercedes-Benz 600 Pulman άλλαξε χέρια το 2016 έναντι άγνωστου ποσού, διαθέτοντας μόλις 5.299 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ