Κεντρικός δρόμος της Αθήνας αλλάζει -Πού γίνονται εργασίες μετά από 30 χρόνια

βασ. σοφίας έργα

Τρεις δεκαετίες είχαν περάσει από την τελευταία συντήρηση σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, ο οποίος πλέον θα είναι ασφαλέστερος.

Εκτεταμένες εργασίες συντήρησης σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας εκτελούνται από το βράδυ της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου. Η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας συντηρείται ξανά μετά από τρεις δεκαετίες, σε όλο της το μήκος.

Το νέο οδόστρωμα θα ξεκινάει από τη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και θα καταλήγει μέχρι και τη Βουλή των Ελλήνων στη συμβολή της, με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και την Πανεπιστημίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Βασ. Σοφίας είναι μία ακόμη κεντρική οδική αρτηρία αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία αναβαθμίζεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της Αττικής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν ολοκληρωθεί έργα συντήρησης και αναβάθμισης σε κεντρικούς δρόμους που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής όπως : Οι Λεωφόροι Κηφισίας, Ποσειδώνος, Βασιλίσσης Αμαλίας, Πέτρου Ράλλη, οι δρόμοι περιμετρικά της Πλατείας Συντάγματος, η Λεωφόρος Λαυρίου, η Αθηνών Σουνίου, η Κόνωνος και η Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά, οι Λεωφόροι Σχιστού και Βασιλέως Κωσταντίνου στη Βάρκιζα, η Λεωφόρος Θησέως στην Καλλιθέα, η Θησέως στην Κηφισιά, τμηματικά η Λεωφόρος Αθηνών, από Χαϊδάρι μέχρι και τη Δάφνη, το παράπλευρο τμήμα της Αττικής οδού, καθώς και το παράπλευρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η ασφαλτόστρωση στο μεγαλύτερο τμήμα του Κηφισού, ξεπερνώντας το 50% της συνολικής επιφάνειας.

έργα στη βασ σοφίας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα, έχουν τοποθετηθεί νέα φωτιστικά Led χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης, σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας περιφέρειας Αττικής, έχει βελτιωθεί η οριζόντια και κάθετη σήμανση και έχει συντηρηθεί με ιδιαίτερη επιμέλεια η κεντρική νησίδα πρασίνου.

Παράλληλα, έχουν αναδειχθεί μέσω αρχιτεκτονικού φωτισμού οι εμβληματικές υποδομές του οδικού δικτύου όπως οι γέφυρες της Λεωφόρου Αθηνών και του Κηφισού, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρισμό των φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων, στη συντήρηση των μηχανικών αντλιοστασίων, αλλά και στη συντήρηση των ανισόπεδων διαβάσεων πεζών και οχημάτων.

«Μετά από δεκαετίες αναβαθμίζεται και συντηρείται ένας από τους πιο νευραλγικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ασφάλεια  των πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ