Έπεσε κάτω από τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα

Βενζίνη τιμή

Μικρή ανάσα για τους ιδιοκτήτες ΙΧ, καθώς παρατηρούνται σημάδια αποκλιμάκωσης στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης.

Αισθητή είναι τις τελευταίες μέρες η μείωση της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια υγρών καυσίμων της ελληνικής επικράτειας, γεγονός που έχει προσφέρει μικρή ανακούφιση στους οδηγούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, μόνο στην Αθήνα υπάρχουν τουλάχιστον 19 πρατήρια όπου η τιμή της αμόλυβδης της βενζίνης διαμορφώνεται κάτω από τα 2,0 ευρώ/λίτρο (δείτε αναλυτικά τις τιμές ανά βενζινάδικο εδώ).

Μικρή αποκλιμάκωση παρατηρείται και σε πανελλαδικό επίπεδο, με την τιμή να έχει υποχωρήσει στα 2,197 ευρώ/λίτρο (στοιχεία 24/7/2022). Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που, μεσοσταθμικά, το κόστος ανεφοδιασμού με αμόλυβδη ήταν κάτω από 2,2 ευρώ, ήταν στις 14 Μαΐου (2,194 ευρώ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τιμές καυσίμων
Τιμές καυσίμων Ελλάδα, 24 Ιουλίου
 Τιμές καυσίμων Ελλάδα, 14 Μαΐου

Τιμές καυσίμων Ελλάδα, 14 Μαΐου

Η συγκεκριμένη υποχώρηση προσφέρει μικρή «ανάσα» σε πολλούς οδηγούς, οι οποίοι συρρέουν στις αντλίες για το φουλάρισμα των οχημάτων τους ενόψει των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Μην ξεχνάμε ότι στα μέσα Ιουνίου και συγκεκριμένα το διήμερο 16-17/06/2022, η μέση τιμή της αμόλυβδης, πανελλαδικά, είχε εκτοξευτεί στα 2,43 ευρώ/λίτρο, καθιστώντας «εφιαλτικές» τις επισκέψεις των οδηγών στις αντλίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φουλάρισμα ενός αυτοκινήτου με ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 45 λίτρων τότε κόστιζε 109,35 ευρώ, ενώ σήμερα – βάσει της τιμής των 2,197 ευρώ/λίτρο - ο ανεφοδιασμός του ίδιου ΙΧ κοστίζει 98,86 ευρώ, με τον οδηγό να γλιτώνει πάνω από ένα «10άρικο».

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι παρά τα σημάδια αποκλιμάκωσης, είναι δύσκολο να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για το πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές το προσεχές διάστημα, μιας και όλα είναι ρευστά, λόγω των διεθνών εξελίξεων.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, όπου θα γίνουν οι αιτήσεις για το νέο επίδομα βενζίνης, το οποίο θα καλύπτει τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο – Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ