Κατέρρευσε δρόμος στην Τουρκία -Από θαύμα σώθηκαν οι οδηγοί (Video)

Τουρκία δρόμος

Την κατάρρευση ενός τμήματος του οδικού δικτύου στην πόλη Ορντού προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή, με την κάμερα να καταγράφει τη συγκλονιστική στιγμή της καθίζησης του οδοστρώματος.

Οι υποδομές στη γειτονική Τουρκία δεν φημίζονται για την ανθεκτικότητά τους, γεγονός που αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο εγκέλαδος χτύπησε το νοτιανατολικό τμήμα της χώρας, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Τις προηγούμενες ημέρες δεν ήταν ο σεισμός ο οποίος προκάλεσε την καταστροφή ενός τμήματος του οδικού δικτύου στην πόλη Ορντού αλλά οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Το video που ήρθε στο φως της δημοσιότητας απαθανατίζει τη στιγμή που το οδόστρωμα υποχωρεί εξαιτίας της υποχώρησης του εδάφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου κόβεται στα δύο, καθιστώντας αδύνατη το πέρασμα ακόμα και από πεζό.

Τουρκία δρόμος

Σε ορισμένα τμήματα του video, στο δεξί τμήμα της οθόνης, μπορεί κανείς να παρατηρήσει και έναν χείμαρρο ο οποίος καταλήγει στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου και όπως όλα δείχνουν αποτέλεσε την αιτία της κατάρρευσης, διαβρώνοντας το υπέδαφος.

Κρίνοντας από τη ζημιά που προκάλεσε η καθίζηση του εδάφους, θα χρειαστούν μήνες ώστε να αποκατασταθεί το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου και να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

Μάλιστα αυτή τη φορά οι Τούρκοι μηχανικοί θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τη διαχείριση του υδάτινου όγκου, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον μια ανάλογη καταστροφή.

Το γεγονός, πάντως, ότι η κατάρρευση του οδοστρώματος δεν προκάλεσε κάποιον τραυματισμό οφείλεται καθαρά στην τύχη και στην περιορισμένη κυκλοφορία των οχημάτων στον συγκεκριμένο δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ