Κατάσχεση αυτοκινήτων σε Παραλιακή και Βουλιαγμένης -Κόντρες και καταδιώξεις στους δρόμους της Αθήνας

Κόντρες Αθήνα κατασχέσεις

Η μάχη ενάντια στις παραβατικότητα στους δρόμους της Αθήνας συνεχίζεται, με τους αξιωματικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων να προχωρούν σε νέες κατασχέσεις οχημάτων που συμμετείχαν σε αυτοσχέδιους αγώνες.

Σε νέες κατασχέσεις αυτοκινήτων προχώρησαν οι «ειδικές δυνάμεις» της Τροχαίας Αττικής μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν σε κεντρικούς λεωφόρους της Αθήνας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του carandmotor.gr, η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων κατάφερε να εντοπίσει τα δύο ύποπτα οχήματα επί της Λ. Βουλιαγμένης, λίγα δευτερόλεπτα πριν αναπτύξουν υπερβολική ταχύτητα και επιδοθούν σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Στη συνέχεια οι αξιωματικοί κατάφεραν όχι μόνο να εντοπίσουν τα δύο οχήματα αλλά και να τα ακινητοποιήσουν, εφαρμόζοντας τα όσα προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για τη διενέργεια αυτοσχέδιων αγώνων και την πραγματοποίηση επικίνδυνων ελιγμών και επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα το άρθρο 12 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύει την οδήγηση οδικών οχημάτων για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων και προβλέπει για τους παραβάτες διοικητικό πρόστιμο 700 ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των στοιχείων κυκλοφορίας για 30 ημέρες.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα και τα δύο οχήματα μάρκας Ford και Suzuki κατασχέθηκαν, ενώ οι οδηγοί τους αντιμετωπίζουν, πέρα από τις διοικητικές ποινές που τους επιβλήθηκαν, και ποινικές κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, μετά και την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικά, όποιος οδηγεί επικίνδυνα από αμέλεια και από την πράξη του αυτή μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο ή περιουσία τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 ετών ή χρηματική ποινή.

Οι Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, οι οποίες στελεχώνονται με προσωπικό των κατά τόπους Διευθύνσεων Τροχαίας έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της καταπολέμησης της παραβατικότητας στους ελληνικούς δρόμους και διενεργούν καθημερινούς ελέγχους σε σημεία όπου παρατηρούνται παραβάσεις που βάζουν σε κίνδυνο οδηγούς και πεζούς και σημειώνονται σοβαρά τροχαία ατυχήματα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ