Ο «Καταραμένος Δρόμος» - Πού βρίσκεται η κατηφόρα εφιάλτης των οδηγών;

καταραμένος δρόμος κατηφόρα μεξικό

Υπό τον φόβο της πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων είναι όσοι κατοικούν γύρω από την πιο τρομακτική κατηφόρα του κόσμου, και φυσικά όσοι έχουν το θάρρος να τη διασχίσουν.

Πλήρως ευάλωτος στο παραμικρό ψιλόβροχο είναι ένας δρόμος στο Μεξικό, καθιστώντας μαρτυρική κάθε προσπάθεια των οδηγών να τον διασχίσουν. Πρόκειται για τον δρόμο Paseo Florentino στην περιοχή Alvaro Obregon της πόλης του Μεξικού, ο οποίος έχει ριζώσει στη συλλογική συνείδηση των κατοίκων ως ο… «Καταραμένος Δρόμος».

Όσο υπερβολικό και αν φαντάζει το εν λόγω προσωνύμιο, τα συμβάντα που εκτυλίσσονται κατ’ εξακολούθηση στον εν λόγω δρόμο έχουν σπείρει δικαιολογημένα τον τρόμο σε κάθε Μεξικανό οδηγό, ο οποίος τρέμει στην ιδέα ότι θα χρειαστεί να περάσει από το σημείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τεράστια κλίση του δρόμου σε συνδυασμό με την ελλιπή συντήρηση του οδοστρώματος συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για κάθε οδηγό. Πολλώ δε μάλλον όταν έχει βρέξει, μιας και η ολισθηρότητα του δρόμου είναι τέτοια που οι περισσότερες προσπάθειες διάσχισής του έχουν δυσάρεστη κατάληξη.

Ενδεικτικά είναι κάποια βίντεο που κάνουν εδώ και μήνες τον γύρο του διαδικτύου, και δείχνουν τις εφιαλτικές στιγμές που έχουν βιώσει κατά καιρούς οι οδηγοί.

Αυτοκίνητα πέφτουν πάνω σε οικίες, μοτοσικλέτες φέρνουν διαδοχικές τούμπες, και περιπολικά επιδίδονται σε ελεύθερη πτώση, την ίδια ώρα που οι καραμπόλες δείχνουν αναπόφευκτες.

Το σκηνικό χάους που σηματοδοτεί η βροχόπτωση στον δρόμο Paseo Florentino έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των περίοικων οι οποίοι έχουν επιχειρήσει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, θωρακίζοντας τις οικίες τους με προστατευτικές μπάρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέτα από σωρεία καταγγελιών, οι τοπικές αρχές φαίνεται πως έχουν επιληφθεί του θέματος, και ήδη διενεργούνται έρευνες σχετικά με τις επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, με φόντο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ