Κάνε το αυτοκίνητό σου σαν καινούργιο - Το απλό κόλπο που κοστίζει 1 ευρώ

esoteriko autokinitou

Τα καθίσματα του αυτοκινήτου δύσκολα διατηρούνται καθαρά, ωστόσο ο καθαρισμός τους μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και με τον πλέον οικονομικό τρόπο.

Οι λεκέδες στα καθίσματα ενός αυτοκινήτου είναι ένα δυσάρεστο και ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά ειδικά όσο μεταφέρουν συχνά πυκνά μικρά παιδιά ή κατοικίδια.

Με το μεγαλύτερο πρόβλημα να το αντιμετωπίζουν οι υφασμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων οι πιο συχνοί λεκέδες με τους οποίους θα έρθει αντιμέτωπος ο χρήστης ενός αυτοκινήτου είναι εκείνοι που προέρχονται από καφέδες, αναψυκτικά και από λάσπες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα η αφαίρεσή τους μπορεί να αποδειχθεί πραγματικός μπελάς απαιτώντας παράλληλα αρκετό χρόνο και προσπάθεια. Στο εμπόριο μπορεί να βρει κανείς διάφορα καθαριστικά που έχουν δημιουργηθεί ακριβώς γι' αυτόν τον σκοπό, για υφασμάτινες και δερμάτινες επενδύσεις με το ανάλογο φυσικά κόστος.

Υπάρχει όμως και ένας ακόμη τρόπος, ο οποίος είναι και ο πλέον ανέξοδος σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους αφού δεν ξεπερνά σε κόστος το ένα ευρώ. Μάλιστα «λύση» για την απομάκρυνση των επίμονων λεκέδων μπορεί να βρίσκεται ήδη μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα στη κουζίνα του σπιτιού σας.

Τη λύση, λοιπόν, στην απομάκρυνση των λεκέδων έρχεται να δώσει η μαγειρική σόδα, η οποία λειτουργεί εξαιρετικά ως καθαριστικό. Το μόνο που θα χρειαστεί για να την χρησιμοποιήσετε είναι ένα κύπελλο, μια μικρή ποσότητα νερού και ένα σφουγγαράκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα ρίξτε μια μικρή ποσότητα νερού στο κύπελο και προσθέστε έπειτα μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε για να ομογενοποιηθεί το μίγμα και έπειτα βρέξτε το σφουγγαράκι μέσα σε αυτό και στύψτε το. Έπειτα τρίψτε ελαφρά και επαναλαμβανόμενα την υφασμάτινη ή δερμάτινη επιφάνεια του καθίσματος όπου βρίσκεται ο λεκές.

Στην περίπτωση που ο λεκές επιμένει μπορεί να δοκιμάσετε το εξής, ξανά χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα. Με μια ηλεκτρική σκούπα καθαρίστε καλά το κάθισμα ώστε να απομακρύνετε σκόνη και λοιπούς ρύπους. Βάλτε σε ένα κύπελο δύο μέρη σόδας και ένα μέρος νερό σε τέτοια αναλογία ώστε μετά το ανακάτεμα να δημιουργηθεί μια παχύρευστη πάστα.

Έπειτα εφαρμόστε την πάστα απευθείας πάνω στον λεκέ και αφήστε την εκεί για ένα χρονικό διάστημα από πέντε (5) έως και τριάντα λεπτά της ώρας. Στο τέλος αφαιρέστε την πάστα με μια ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα και σκουπίστε ξανά το κάθισμα με μια στεγνή στεγνή πετσέτα για να απομακρύνετε την υγρασία.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ