Κάμερα ταχύτητας στο κινητό μου – Αυτή είναι η νέα εφαρμογή που κάνει θραύση

Κάμερα ταχύτητας κινητό

Ανάρπαστο γίνεται ένα νέο application που επιτρέπει στον χρήστη να μετατρέψει το κινητό του τηλέφωνο σε κάμερα ταχύτητας, για την καταγραφή των παραβιάσεων των ορίων ταχύτητας.

Οργισμένοι πολλοί οδηγοί που αποκαλούν «καταδότες» όσους χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Τεράστια είναι η δημοφιλία που γνωρίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο μια νέα εφαρμογή που επιτρέπει στους πολίτες να «μετατρέψουν» το κινητό τους τηλέφωνο σε κάμερα ταχύτητας, για τον εντοπισμό των παραβιάσεων των ορίων ταχύτητας στους δρόμους.

Πρόκειται για ένα application υπό την ονομασία Speedcam Anywhere που έχει ήδη εγκατασταθεί στα smartphones δεκάδων χιλιάδων Βρετανών, μόλις λίγες εβδομάδες μετά το λανσάρισμά του.

Το λογισμικό της εφαρμογής μπορεί να διαβάσει την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και χρησιμοποιεί δεδομένα που διαχειρίζεται η Υπηρεσία Αδειών Χρήσης Οδηγών και Οχημάτων (DVLA) ώστε να διαπιστωθεί η μάρκα, αλλά και τι μοντέλο είναι το εκάστοτε όχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, επιτρέπεται ο καθορισμός του μήκους μεταξύ του μπροστινού και πίσω άξονα. Κατόπιν, τα εν λόγω στοιχεία συνυπολογίζονται με την εικόνα από το βίντεο που έχει καταγράψει το smartphone, ώστε να καθοριστεί η ταχύτητα με την οποία κινείται το αυτοκίνητο.

Ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει το καταγραφέν βιντεοληπτικό υλικό και να προχωρήσει στη σύνταξη μιας αναφοράς, η οποία μπορεί να κοινοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές. Παρ’ όλα αυτά, το app δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο τιμωρίας των παραβατών δεδομένου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών του Ην. Βασιλείου δεν έχει πιστοποιήσει τα smartphones ως συσκευές ανίχνευσης ταχύτητας.

Κάμερα ταχύτητας κινητό

Οργισμένοι οι οδηγοί

Η εφαρμογή Speedcam Anywhere εξελίχθηκε από μια ομάδα ειδικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), που είχαν φοιτήσει σε εγχώρια πανεπιστήμια, αλλά και στη Silicon Valley στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά, οι επιστήμονες κρατούν κρυμμένα τα προσωπικά τους στοιχεία, καθώς σύμφωνα με ανώνυμες καταγγελίες, έχουν δεχθεί απειλητικά μηνύματα από οδηγούς που διαφωνούν με τη χρήση της εν λόγω εφαρμογής, κάνοντας λόγο για καταδοτικές ενέργειες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα στους δρόμους ξεπερνούν τις 20.000 κάθε χρόνο. Πώς θα μειώσουμε, λοιπόν, αυτόν τον αριθμό; Ένας τρόπος για να τα μειώσουμε είναι να αποτρέψουμε την υπερβολική ταχύτητα στο οδικό δίκτυο», είχε αναφέρει ένας εκ των εμπνευστών της εφαρμογής σε συνέντευξή του στη Guardian.

Σημειώνεται ότι σε πρώτο στάδιο η Google απέτρεπε να καταστήσει συμβατή την εφαρμογή Speedcam Anywhere στο Play Store, αλλά στη συνέχεια έδωσε το «πράσινο φως», με την εφαρμογή να βρίσκει θέση στα κινητά τηλέφωνα δεκάδων χιλιάδων Βρετανών. Στον αντίποδα, η Apple δεν έχει δώσει την έγκρισή της.

Προσώρας, το app είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο Ην. Βασίλειο, αλλά σύντομα θα κυκλοφορήσει και στις ΗΠΑ.

kamera taxititas kinito efarmogi

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ