Η καλύτερη οδηγός φορτηγού στον κόσμο είναι γυναίκα –Πώς το κατάφερε

volvo odigos ginaika

H Iwona Blecharczyk δεν έχει καταφέρει απλά να κερδίσει τον καθολικό σεβασμό των συναδέλφων της μέσα σε ένα ανδροκρατούμενο κλάδο, αλλά και να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους οδηγούς βαρέων φορτηγών παγκοσμίως.

Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που έχουν εδραιωθεί ως ανδροκρατούμενα. Ξεπερνώντας, ωστόσο, τα όποια ταμπού και τις όποιες προκαταλήψεις, ορισμένες γυναίκες έχουν καταφέρει να πετύχουν σε εργασιακά περιβάλλοντα που ίσως θεωρούσαμε ότι ήταν αφιλόξενα για το γυναικείο φύλο.

Λαμπρό παράδειγμα αποτελεί η Iwona Blecharczyk, μια 35χρονη επαγγελματίας οδηγός βαρέων φορτηγών από την Πολωνία που έχει καταφέρει όχι απλά να εδραιωθεί μέσα σε ένα ανδροκρατούμενο κλάδο, αλλά και να λογίζεται ως μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται στον κόσμο των μεταφορών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volvo γυναίκα οδηγός

Η Iwona Blecharczyk – γνωστή ως “Trucking Girl” – αριθμεί πάνω από από 480 χλμ. ακολούθους στο Facebook και περισσότερους από 500 χλμ. συνδρομητές στο Youtube όπου δημοσιεύει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα βίντεο τα οποία μας συστήνουν με την καθημερινότητα μιας γυναίκας οδηγού φορτηγού.

Η Iwona Blecharczyk δεν αποτελεί απλά μια ευπαρουσίαστη γυναίκα, αλλά και κορυφαία επαγγελματία οδηγό, κάτι το οποίο απέδειξε όταν παρέλαβε το βραβείο “Volvo Trucks Adventure”, μιας δοκιμασίας που διοργανώθηκε τους προηγούμενους μήνες από τη Volvo.

Volvo γυναίκα οδηγός
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, η σουηδική εταιρεία προσκάλεσε εκατοντάδες οδηγούς απ’ όλο τον κόσμο να δώσουν το «παρών» στην Σκανδιναβία και να λάβουν μέρος σε μια μοναδική περιπέτεια, και ειδικότερα να συμμετάσχουν σε συναρπαστικές δοκιμασίες, να γνωρίσουν συναδέλφους τους από κάθε γωνιά του πλανήτη και να συστηθούν με μοναδικής ομορφιάς τοπία.

Η Volvo επέλεξε ως νικήτρια την Iwona Blecharczyk, δίνοντας στην 35χρονη γυναίκα την ευκαιρία να ταξιδέψει πίσω από το τιμόνι ενός φορτηγού της από την πόλη Γκέτεμποργκ στη δυτική ακτή της Σουηδίας μέχρι το Nordkapp, το βορειότερο ακρωτήρι της Ευρώπης. Επίσης, η μεγάλη νικήτρια είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo.

Volvo γυναίκα οδηγός

«Είμαι απερίγραπτα χαρούμενη που η μάρκα, την οποία θαύμαζα επί πολλά χρόνια, επέλεξε εμένα ως την οδηγό που θα βίωνε αυτή τη μοναδική εμπειρία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Iwona κατά την παραλαβή του βραβείου της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Volvo κατέγραψε τη συναρπαστική περιπέτεια της Trucking Girl, την οποία μπορούμε να απολαύσουμε σε μια σειρά μικρών επεισοδίων μικρής διάρκειας που δημοσιεύνται στο Youtube.

Ακολουθεί το 1ο επεισόδιο

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ