Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ποια οχήματα βγαίνουν στους δρόμους και ρίχνονται στη μάχη από τους δήμους

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα σε ετοιμότητα περιφέρεια και δήμοι - τα οχήματα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται περιφέρεια και δήμοι της Αττικής με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις για την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Σε συνεχή επαγρύπνηση βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βάσει και των προβλέψεων των μετεωρολόγων για την επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες και την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Η Περιφέρεια βρίσκεται σε επαφή με τους Δήμους αλλά και την Πυροσβεστική για τυχόν ανάγκες που προκύψουν έπειτα και από την έκτακτη ενημερωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 4 Ιανουαρίου, με τους δημάρχους της Αττικής.

Τα οχήματα του Δήμου Φυλής
Τα οχήματα του Δήμου Φυλής
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προτασίας, Βασίλης Κόκκαλης και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, ενώ πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στους δημάρχους από τους μετεωρολόγους Λαγουβάρδο και Καλύβα, οι οποίοι δέχτηκαν και ερωτήσεις από τους δημάρχους.

Οι δήμαρχοι ενημερώθηκαν επίσης για όλες τις προληπτικές ενέργειες που έχουν σχεδιαστεί από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και σχετίζονται με τη διασφάλιση επαρκών ποσοτήτων αλατιού αλλά και τη διάθεση και διασπορά εκχιονιστικών μηχανημάτων όλων των τύπων, με έμφαση σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Ο περιφερειάρχης κάλεσε του δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να φροντίσουν για την έγκαιρη ρίψη αλατιού στους δρόμους αλλά και για τον καθαρισμό τους, όταν αυτό χρειαστεί.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν από σήμερα το πρωί στα Βορειοανατολικά προάστια της Αττικής, ενώ θα είναι ηπιότερα στον κεντρικό, δυτικό και νότιο τομέα με την περιφέρεια να βρίσκεται σε εγρήγορση για τις ανάγκες που μπορεί να παρουσιαστούν ειδικά στα ορεινά όλων των δήμων της Αττικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί η Περιφέρεια Αττικής έχει διασφαλίσει 5.000 τόνους αλατιού και επιπλέον 3.000 τόνους που βρίσκονται σε εφεδρεία εάν απαιτηθεί, ενώ διάσπαρτα σε όλη την Αττική βρίσκονται πάνω από 85 εκχιονιστικά μηχανήματα όλων των τύπων.

Μέριμνα έχει γίνει και για τη διάθεση μικρών εκχιονιστικών που θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε νοσοκομεία, εάν απαιτηθεί, αλλά και οχημάτων 4x4, τα οποία έχουν μισθωθεί από την πολιτική προστασία που θα συνδράμουν πολίτες που πρέπει να μετακινηθούν για έκτακτο λόγο.

Οχήματα του Δήμου Γλυφάδας
Οχήματα του Δήμου Γλυφάδας

Χαρακτηριστικά ο δήμος Φυλής, ο μοναδικός ίσως δήμος της Αττικής που αντιμετώπισε με επιτυχία την περσινή κακοκαιρία, με εντολή του Δημάρχου Χρήστου Παππού έχει συγκεντρώσει έναν στόλο περίπου 70 μηχανημάτων έργου, αλατιέρων, αλλά και μικρών και μεγάλων εκχιονιστικών. Η ρίψη αλατιού στους δρόμους έχει ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ο δήμος έχει δημιουργήσει και σημεία διανομής αλατιού για τους πολίτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Βύρωνας
Ο Δήμος Βύρωνας έχει και αυτός στη διάθεσή του ειδικά οχήματα

Ο δήμος Βύρωνα έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης «Βορέας». Προμηθεύτηκε 70 τόνους αλάτι αποχιονισμού και 2 επιπλέον τόνους συσκευασμένο σε σακούλες το οποίο μοιράστηκε ήδη. Παράλληλα διαθέτει 3 οχήματα με ειδικό εξοπλισμό μπροστά (μαχαίρι) και αλατιέρα, ενώ υπάρχει σύμβαση για τη χρήση και ιδιωτικών μέσων αποχιονισμού, αν παραστεί ανάγκη.

Ο δήμος Γλυφάδας έχει στη διάθεσή του τέσσερα καινούργια και πλήρως εξοπλισμένα μηχανήματα, που μπορούν να κάνουν εκχιονισμό και να ρίξουν αλάτι ενώ έχει φροντίσει και για τις απαραίτητες προμήθειες σε αλάτι.

εκχιονιστικό όχημα Περιφέρειας Αττικής
To εκχιονιστικό όχημα της Περιφέρειας Αττικής
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ