Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο των Τούρκων -Οδηγείται και από 16χρονους

amperino

Μετά την πολυδιαφημιζόμενη Togg, μία ακόμα εταιρεία φροντίζει για την εκπροσώπηση των Τούρκων στα αυτοκινητικά δρώμενα.

Τεράστια είναι η δημοτικότητα που γνωρίζει το Togg T10X, το πρώτο Made in Turkey αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, με τις αιτήσεις για την απόκτησή του να υπερβαίνουν κατά πολύ τις παραγωγικές ικανότητες του brand.

Η Togg, μια κοινοπραξία 5 τουρκικών κολοσσών, εισήγαγε με δυναμικό τρόπο τη γειτονική χώρα στον αυτοκινητικό κόσμο, αλλά όπως φαίνεται έπεται και συνέχεια μέσω της Amperino, μιας ακόμη τουρκικής εταιρείας που την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου αποκάλυψε το τετράτροχο προϊόν της.

amperino
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για το C-100 ένα microcar, μήκους 3,159 μ., πλάτους 1,5 μ. και ύψους 1,450 μ. με χώρο για τρεις επιβάτες. Ειδικότερα, ο οδηγός κάθεται σε ένα κεντρικά τοποθετημένο κάθισμα, με το τιμόνι να βρίσκεται στη μέση του ταμπλό, και πίσω από αυτόν υπάρχουν δύο ξεχωριστά καθίσματα. Όσον αφορά στον χώρο αποσκευών, αυτός φτάνει τα 370 λίτρα.

amperino

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το 100% ηλεκτρικό όχημα όχημα προσφέρει τον μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια στην κατηγορία του, ενώ οδηγείται από άτομα ηλικίας 16 ετών.

amperino
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελική ταχύτητα που χαρίζει ο 57 ίππων ηλεκτροκινητήρας φτάνει τα 90 χλμ./ώρα, η αυτονομία που εξασφαλίζει η μπαταρία των 17,2 kWh ανέρχεται σε 150 χλμ., ενώ για τη φόρτισή του στο σπίτι απαιτούνται 4 ώρες και σε σταθμό φόρτισης 80 λεπτά.

Βασίζεται σε μια τύπου skateboard πλατφόρμα, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι το Amperino έχει χαμηλό κέντρο βάρους, μικρό κύκλο στροφής και υψηλά επίπεδα δομικής ακαμψίας. Υποστηρίζεται ότι τόσο το software όσο και το hardware του μοντέλου είναι εξελιγμένα εντός της Τουρκίας.

amperino

Η τιμή του, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, θα ανέρχεται κοντά στις 600.000 τουρκικές λίρες, δηλαδή περίπου 19.200 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Θα παράγεται σε εργοστάσιο στην Προύσα, σε πρώτη φάση (εντός του 2024) σε 10 μονάδες, από το 2025 θα παραχθεί μαζικά και από το 2035 στόχος είναι να καταστεί εφικτή η παραγωγή 50.000 οχημάτων ετησίως. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
amperino

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ