Ποιο καινούργιο αυτοκίνητο μπορεί να κάνει 100 χλμ. με 0,5 λίτρα βενζίνης;

Toyota Prius PHEV 2023 1

Νέα στάνταρ στον τομέα της κατανάλωσης καυσίμου θέτει η νέα γενιά του ιαπωνικού μοντέλου η οποία προετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο.

Για το ευρωπαϊκό εμπορικό της λανσάρισμα προετοιμάζεται η 5η γενιά του Toyota Prius, την οποία είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε στην Ελλάδα στην plug-in υβριδική εκδοχή της. H PHEV έκδοση θα είναι και η μοναδική, άλλωστε, που θα προσφέρεται στη Γηραιά Ήπειρο.

Το Toyota Prius PHEV δεν φέρνει μόνο τεχνολογικές καινοτομίες και μια σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα η οποία το καθιστά ιδιαίτερα μοντέρνο, αλλά επίσης «υπόσχεται» να αραιώσει περαιτέρω τις επισκέψεις των ιδιοκτήτων του στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Toyota Prius PHEV
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό διότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Toyota Γερμανίας, η μέση κατανάλωση καυσίμου (δηλαδή κατά την κυκλοφορία τόσο σε πόλη όσο και εθνική οδό), περιορίζεται σε 0,5 λίτρα ανά 100 χλμ. (σε κύκλο WLTP). Πολύ χαμηλές είναι και οι εκπομπές CO2 που δεν υπερβαίνουν τα 19 γρμ./χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης του μοντέλου απαρτίζεται από έναν 2λιτρο βενζινοκινητήρα 153 ίππων και 190 Nm ο οποίος συνεργάζεται με ηλεκτρομοτέρ 164 PS/208 Nm. Συνδυαστικά παράγονται 224 PS, με την κίνηση να φτάνει στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου τύπου e-CVT.

Toyota Prius PHEV

Η νέα μπαταρία που ενσωματώνει το νέο Prius PHEV έχει αυξημένη κατά 50% ενεργειακή χωρητικότητα φτάνοντας τις 13,6 kWh, την ίδια ώρα που γίνεται καλύτερη διαχείριση της ενέργειας. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρέια, η αυτονομία κίνησης αποκλειστικα με ρεύμα ανέρχεται σε 85 χλμ. (WLTP).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μήκος 4.600 χλστ., πλάτος 1.782 χλστ. και ύψος 1.420 χλστ., το νέο Prius βασίζεται στην πλατφόρμα GA-C δεύτερης γενιάς (2.0) της TNGA που προσφέρει μειωμένο βάρος και αυξημένη ακαμψία.

Η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ είναι 284 λίτρα, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό του Prius συναντάμε και τη νέα γενιά των ηλιακών πάνελ του μοντέλου, που βρίσκονται στην οροφή και εισφέρουν καθημερινά με έως και 8,7 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας.

Toyota Prius PHEV

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ