Ολοκαίνουργια Tesla παραδόθηκαν στις φλόγες -Ακτιβιστές ανέλαβαν την ευθύνη

Κάηκαν Tesla στη Γερμανία  από ομάδα ακτιβιστών

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν πολλά μοντέλα της Tesla σε κέντρο συντήρησης της εταιρείας με την φωτιά να μην οφείλεται σε δυσλειτουργία.

Σύμφωνα με την γερμανική πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από ένα μοντέλο της Tesla λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα την περασμένη Τρίτη (12 Σεπτεμβρίου), σε εξωτερικό χώρο στάθμευσης κέντρου συντήρησης της Tesla που βρίσκεται στην περιφέρεια Fechenheim της Φρανκφούρτης.

Όταν κατέφθασαν τα πυροσβεστικά οχήματα η φωτιά είχε εξαπλωθεί και σε άλλα μοντέλα της αμερικάνικης εταιρείας που βρίσκονταν παρκαρισμένα κοντά το ένα με το άλλο. Οι 40 πυροσβέστες που βρέθηκαν στην αντιπροσωπεία κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά μέσα σε διάστημα μιας ώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, σε σχετική ανάρτηση που έγινε στο Twiiter αναφέρεται ότι καμία από τις μπαταρίες των καμμένων Tesla δεν έπιασε φωτιά, κάτι που θα έκανε το έργο της κατάσβεσης πιο δύσκολο. Πυροσβεστικά οχήματα παρέμειναν στο σημείο μέχρι το πρωί για να εξουδετερώσουν τυχόν αναζωπύρωση, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Με τις αρχές να πραγματοποιούν έρευνα για να φτάσουν στα αίτια της φωτιάς, μια επιστολή που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στη γερμανική πλατφόρμα Indymedia φαίνεται να δίνει την απάντηση με την αιτία να είναι ο εμπρησμός.

Η επιστολή με τον τίτλο «Teslas flambé» φέρεται να ανήκει σε ακροαριστερή ομάδα ακτιβιστών που δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους αλλά πήραν την ευθύνη του εμπρησμού θεωρώντας την Tesla έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς τους.

Στην επιστολή (μπορείτε να την διαβάσετε εδώ) η ομάδα των ακτιβιστών χαρακτηρίζει την Tesla ως μία εταιρεία που αντιπροσωπεύει όπως καμία άλλη την ιδεολογία του πράσινου καπιταλισμού «και την συνεχιζόμενη παγκόσμια και αποικιακή καταστροφή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Tesla κατηγορείται από την ομάδα των ακροαριστερών ακτιβιστών για κλοπή και εκμετάλλευση πόρων παγκοσμίως, για να κατασκευάσει μπαταρίες, ενέργεια πουη γίνεται μέσω καταπίεσης των τοπικών κοινωνιών με τους εργάτες να δουλεύουν υπό πολύ κακές συνθήκες.

Στην επιστολή η πράξη του εμπρησμού δικαιολογείται ως αντίσταση, όπως και το σαμποτάζ στο εργοστάσιο της αμερικάνικης εταιρείας στην Γερμανία, με τους ακτιβιστές να θέλουν να ζημιώσουν την Tesla σε οικονομικό αλλά και πολιτικό επίπεδο.

Στην φωτιά καταστράφηκαν ολοσχερώς 10 μοντέλα της Tesla, ενώ πέντε ακόμη υπέστησαν σημαντικές ζημιές. Το συνολικό κόστος της καταστροφής εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 500.000 ευρώ, ενώ τα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν δεν είχαν πωληθεί ακόμη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ