Κατάσχεση μαμούθ: 400.000 επικίνδυνα «μαϊμού» ανταλλακτικά θα πλημμύριζαν την Ευρώπη

Spare Parts

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται όταν επιλέγουμε ανταλλακτικό για το αυτοκίνητό μας, αφού τα προβλήματα που υπάρχουν στην παραγωγή έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες «μαϊμού» ανταλλακτικά να ετοιμάζονται να μπουν στην αγορά.

Στην Ιταλία οι τοπικές αρχές  προχώρησαν σε μια μεγάλη επιχείρηση κατάσχεσης πλαστών-«μαϊμού» ανταλλακτικών, η οποία έλαβε χώρα σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις (Μιλάνο, Ρώμη, Μπρίντεζι, Ρίμινι, Τεργέστη, Μπάρι, Φότζια κ.λπ.).

Συνολικά κατασχέθηκαν πάνω από 400.000 «μαϊμού» ανταλλακτικά και αξεσουάρ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, τα οποία ετοιμάζονταν να διοχετευτούν σε όλη την Ευρώπη.

Spare Parts
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η αστυνομία κατάσχεσε και 92 ειδικά μηχανήματα που κατασκεύαζαν τα ανταλλακτικά αυτά σε διάφορα αυτοσχέδια «εργοστάσια», ενώ 25 άνθρωποι προσήχθησαν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα με κατηγορίες για απάτη.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των ιταλικών αρχών, τα ανταλλακτικά αυτά αφορούσαν πολλές μάρκες, όλα συνοδεύονταν από ψεύτικες επίσημες εγγυήσεις και κουτιά, τα οποία οι επιτήδειοι κατασκεύαζαν σε ειδικούς εκτυπωτές και πλότερ τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.

Τα «μαϊμού» ανταλλακτικά και αξεσουάρ αφορούσαν επίσης σε μια πολύ μεγάλη γκάμα, από υαλοκαθαριστήρες, υφάσματα καθισμάτων και «λασπωτήρες», μέχρι καλύμματα κινητήρα και πολλά άλλα.

Spare Parts

Οι αρχές της Ιταλίας στην ανακοίνωσή τους για την κατάσχεση των «μαϊμού» προϊόντων, συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να αγοράζουν ανταλλακτικά μόνο από έμπιστους πωλητές και κυρίως, να μην παρασύρονται από προσφορές και χαμηλές τιμές που μπορεί να κρύβουν από πίσω τους δυσάρεστες εκπλήξεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα μη πιστοποιημένο, «μαϊμού» ανταλλακτικό δημιουργεί πολλά προβλήματα, τα οποία εκτός από τις μηχανικές βλάβες, μπορούν να αφορούν ακόμη και στην ίδια την ασφάλεια του αυτοκινήτου και των επιβατών του.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ