Πώς θα δείτε το ιστορικό ΚΤΕΟ κάποιου οχήματος με μόλις 6 «κλικ»;

Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων και ΚΤΕΟ. Ποια είναι τα πρόστιμα 2022

Σημαντικό εργαλείο για την διαπίστωση γυρισμένων χιλιομέτρων ή άλλων σημαντικών ζημιών που έχουν αποκρυφθεί στην πώληση μεταχειρισμένων οχημάτων.

Το πλήρες ιστορικό Τεχνικών Ελέγχων Οχημάτων (ΚΤΕΟ) έχουν πλέον στην διάθεσή τους οι πολίτες μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kteo.services.gov.gr/, είτε μέσω του gov.gr στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και στην υποενότητα «Μετακινήσεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμείς επιλέξαμε την πρώτη διεύθυνση (https://kteo.services.gov.gr/) όπου όταν μεταβεί κανείς εμφανίζεται μια ιστοσελίδα που αναγράφει: «Ιστορικό Τεχνικών Ελέγχων Οχημάτων (ΚΤΕΟ)

Αναζητήστε τις πληροφορίες που διαθέτει η δημόσια διοίκηση για το ιστορικό των Τεχνικών ελέγχων των οχημάτων σας (ΚΤΕΟ).

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Πιέζετε το μπλε κουτάκι που αναγράφει «Είσοδος στην υπηρεσία»

Στη συνέχεια το σύστημα σας ενημερώνει ότι Απαιτείται Ταυτοποίηση και πως για να προχωρήσετε πρέπει πρώτα να συνδεθείτε. Πιέστε το πράσινο κουτάκι που αναγράφει «Σύνδεση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατόπιν το σύστημα σας μεταφέρει στην Αυθεντικοποίηση Χρήστη όπου πρέπει να εισάγεται τους κωδικούς σας στο Taxisnet για να συνδεθείτε. Κατόπιν πιέζετε το μπλε κουτάκι που αναγράφει «Σύνδεση».

Στη συνέχεια το σύστημα παραμένει στην Αυθεντικοποίηση Χρήστη και σας ενημερώνει: «Ότι για το σκοπό της ηλεκτρονικής ταυτοποίησής σας, η εφαρµογή "Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: ΚΤΕΟ" θα αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία Μητρώου (ΑΦΜ, Όνοµα, Επώνυµο, Πατρώνυµο, Μητρώνυµο, Έτος Γέννησης) που παρέχονται από το φορολογικό µητρώο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ που διαχειρίζεται η Α.Α.∆.Ε.»

Επιλέγετε τη Συνέχεια και κατόπιν πιέζετε το μπλε κουτάκι που αναγράφει «Αποστολή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατόπιν περνάτε στην Επισκόπηση των Στοιχείων σας όπου πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι τα στοιχεία με τα οποία έχετε συνδεθεί είναι σωστά και πιέζετε το πράσινο κουτάκι που αναγράφει «Συνέχεια».

Στη συνέχεια το σύστημα σας καλεί να επιλέξετε για ποιο από τα οχήματα που έχετε στην ιδιοκτησία σας θέλετε να ενημερωθείτε για το Ιστορικό ΚΤΕΟ. Επιλέγετε το όχημα που θέλετε και κατόπιν πιέζετε το πράσινο κουτάκι που αναγράφει «Συνέχεια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σύστημα σας μεταφέρει στο Ιστορικό των Τεχνικών Ελέγχων του οχήματος όπου αναγράφονται όλοι οι έλεγχοι που έχουν πραγματοποιηθεί όπως επίσης και τα αναγραφόμενα χιλιόμετρα στον κάθε έλεγχο αλλά και για το αν ήταν επιτυχείς οι έλεγχοι.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ