Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Xpeng έκανε την πρώτη του πτήση

Xpeng X2 ιπτάμενο αυτοκίνητο

Στους αιθέρες του Dubai βρέθηκε το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Xpeng πραγματοποιώντας την πρώτη του πτήση.

Βγαλμένες από σενάριο επιστημονικής φαντασίας είναι οι εικόνες από το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Xpeng, το οποίο πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την πρώτη του πτήση.Η δοκιμαστική πτήση του ιπτάμενου αυτοκινήτου της Xpeng πραγματοποιήθηκε στο Dubai και όπως ήταν φυσικό προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων.

Xpeng
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Xpeng X2, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και διαθέτει δύο προγράμματα λειτουργίας. Το manual, στο οποίο ο οδηγός ή αν προτιμάτε ο πιλότος είναι εκείνος που αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο του «οχήματος» και το αυτόνομο πρόγραμμα λειτουργίας, το οποίο απαλλάσσει τους επιβάτες από το δύσκολο, ομολογουμένως, έργο της… πτήσης.

Το Xpeng X2 το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμαστική πτήση επίδειξης είναι η πέμπτη κατά σειρά γενιά του πρωτοτύπου project, το οποίο μοιάζει να έχει τελειοποιηθεί.

Xpeng

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Xpeng προετοιμάζει και την αναβαθμισμένη εκδοχή του ιπτάμενου αυτοκινήτου, που αν και απέχει ακόμα από τη μαζική παραγωγή, δείχνει ότι σύντομα πρόκειται να μας απασχολήσει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επίδειξη πραγματοποιήθηκε χωρίς επιβάτες στο εσωτερικό του ιπτάμενου αυτοκινήτου, τόσο για την αποφυγή απρόοπτων καταστάσεων όσο και τον περιορισμό του βάρους στο οποίο θα καλούνταν οι οκτώ ηλεκτροκινητήρες του Xpeng 2 να «σηκώσουν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Xpeng

Σύμφωνα με την κινεζική φίρμα, το Xpeng 2 έχει τη δυνατότητα πτήσης σε απόσταση 1.000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει στον αέρα είναι τα 130 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά στην αυτονομία του, αυτή υπολογίζεται σε 35 λεπτά πτήσης, χρόνος αρκετός ώστε να διανύσει μια αρκετά μεγάλη απόσταση στον εναέριο χώρο μιας μεγαλούπολης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ